vrijdag 28 juni 2019

Svaha: The Sixth Finger / Sabaha (2019)

Land: Zuid-Korea
Regie: Jang Jae-hyun
Cast: Lee Jung-jae, Park Jung-min, Lee Jae-in, Jung Jin-young, Jung Dong-hwan e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2019/06/svaha-sixth-finger-sabaha-2019.html
Pastor Park (Lee Jung-jae) onderzoekt en legt al jaren malafide religieuze sektes bloot. Zijn nieuwste doelwit is het religieuze gezelschap Deer Mount. Tegelijkertijd verdenkt de politie een van hun leden van moord. Hoe meer pastor Park zich verdiept in de mysterieuze boeddhistische cult, hoe urgenter er een eind moet worden gemaakt aan de geheime activiteiten.

‘Svaha: The Sixth Finger’ is pas de tweede feature film van regisseur Jang Jae-hyun. Zijn debuutfilm ‘The Priests’, een adaptatie van diens eigen korte film ‘12th Assistant Deacon’, zette duidelijk de toon voor zijn sophmore film. Het religieus-mysterieuze thrillergenre lijkt daarmee zijn handelsmerk te worden.

De sfeervolle rolprent begint met een epische inleiding waarin een duivelskind geboren wordt en vervolgens jarenlang achter slot en grendel wordt gezet ten faveure van haar tweelingzus en wekt de suggestie dat het duo een prominente plek krijgen in het vervolg van de film. Dat is echter maar gedeeltelijk waar. In plaats daarvan verschuift de focus op twee van de in totaal drie subplots die de exclusieve Netflix-titel huisvest en die toch allen met elkaar verbonden zijn.

Koste noch moeite lijken te zijn bespaard in de horror-thriller combinatie van Jang. De film ziet er voortreffelijk uit en weet met de nodige suspense de kijker te boeien. De aandacht van de kijker wordt desondanks stellig op de proef gesteld. De ontelbare boeddhistische en andere religieuze verwijzingen maken de film bij vlagen onnodig ingewikkeld en verwarrend. Vooral fans van het genre doen er toch goed aan om ‘Svaha: The Sixth Finger’ twee uur van hun tijd te gunnen, maar ook voor de nieuwsgierige filmliefhebber met een voorliefde voor religieuze sektes valt er genoeg te halen.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten