vrijdag 5 juli 2019

The Promise / Puen Tee Raluek (2017)

Land: Thailand
Regie: Sophon Sakdaphisit
Cast: Namthip Jongrachatawiboon, Thunyaphat Pattarateerachaicharoen, Panisara Rikulsurakan, Apichaya Thongkham e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2019/07/the-promise-puen-tee-raluek-2017.html
De financiële crisis van 1997 maken het leven van de vijftienjarige hartsvriendinnen tot een ware hel. Om wraak te nemen op hun ouders en de grimmige situatie een halt toe te roepen, besluiten de twee tieners om samen uit het leven te stappen. Wanneer Ib (Panisara Rikulsurakan) de trekker overhaalt, slaan bij Boum (Thunyaphat Pattarateerachaicharoen) de twijfels toe. Twintig jaar later heeft de dertiger Boum (Namthip Jongrachatawiboon) haar leven aardig op de rails, tot het moment dat de geest van Ib heeft het gemunt heeft op haar dochter Bell (Apichaya Thongkham).

Van het verhaal hoeft deze Thaise horrorfilm het duidelijk niet te hebben; het stroomt duidelijk niet over van originaliteit. Toch weet regisseur Sophon Sakdaphisit de rolprent vrij goed te verpakken en weet het met een aantal scare jumps ook positief te verrassen. Qua sfeer zit het dus wel snor.

Niet alleen zijn de productiewaardes hoog, maar ook op acteergebied staat de film zijn mannetje. Zowel de ervaren Jongrachatawiboon als de jonge debutantes zetten een geloofwaardige rol neer. De angst en wanhoop zijn meermaals duidelijk van de gezichten af te lezen. Ook het drama element komt goed naar voren, waardoor de film meer is dan een angstaanjagende spookfilm.

‘The Promise’ is een prima rolprent waarin sfeer en suspense de ingrediënten zijn voor goed geschoten horrorfilm. De film doet niet veel nieuws, maar doet wat het doet gewoon goed. Mede door de fraaie locatie (een gigantische woontoren in aanbouw, red.) en passende sfeerverhogende muziek, is de film audiovisueel gezien erg fijn om naar te kijken. ‘The Promise’ lost haar belofte redelijk goed in.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten