vrijdag 14 juni 2019

Maria (2019)

Land: Filipijnen
Regie: Pedring Lopez
Cast: Cristine Reyes, Ivan Padilla, KC Montero, Ronnie Lazaro, Guji Lorenzana, Jennifer Lee e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2019/06/maria-2019.html
Nadat huurmoordenares Lily (Cristine Reyes) niet langer wil doden voor geld, besluit ze met haar partner te breken en er van door te gaan. Zeven jaar later leeft ze als Maria een anoniem burgerlijk bestaan met haar nieuwe familie. Wanneer haar oude partner haar weer in het vizier krijgt, is het tijd voor wraak.


Kort na de succesvolle première in de Filipijnen kocht Netflix de internationale rechten van deze bomvolle actiefilm. Een opvallende hoofdrol is weggelegd voor Reyes, die in ‘Maria’ haar actiefilm debuut maakt. De romcom ster laat zien dat ze in de toekomst zondermeer voor meer diverse rollen in aanmerking kan komen.

Reyes prima prestaties is een welkome verrassing in een verder wisselend presterende cast. De (Engelse) term hit-and-miss is zodoende niet alleen op de vele rondvliegende kogels van toepassing. Het mindere acteerwerk is echter te vergeven door de verder fraaie vechtscenes en uitstekende productiewaardes. Toch moet gezegd worden dat het computer gegenereerde bloed een doorn in het oog is.

‘Maria’ is opvallende titel uit de Zuidoost-Aziatische archipel die het lef heeft om de massa aan te spreken in de vorm van een actiefilm in plaats van het gebruikelijke romantische genre. De film is verre van perfect, maar in de kern doet het wat het moet doen: entertainen en bij vlagen shockeren.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten