vrijdag 31 augustus 2018

Concerto of the Bully / Da yue shi. Wei ai pei yue (2018)

Land: Hongkong
Regie: Fung Chih-Chiang
Cast: Ronald Cheng, Cherry Ngan, Philip Keung, Michael Ning, JA, Chrissy Chau e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2018/08/concerto-of-bully-da-yue-shi-wei-ai-pei.html

Als Yung (Ronald Cheng), een opvliegende gangster, na een dag werken thuiskomt op z’n drijvende huis, vindt hij Jamie (Cherry Ngan), een getalenteerde internet singer-songwriter, vast gebonden en wel. De arme stakker wordt door Yung’s eveneens laag in de pikorde staande baas ver van de drukke stad vastgehouden tot haar popstervriend enkele miljoenen aan losgeld betaald. Yung doet wat van hem gevraagd wordt en zorgt dat haar niets overkomt. Hij komt er echter al snel achter dat uitgerekend Jamie de eigenaar is van de stem wiens onafgemaakte demo als enige de heetgebakerde Yung tot kalmte kan manen. Hoe langer ze op het vlot gevangen wordt gehouden, hoe meer de relatie als kidnapper en slachtoffer komt te vervagen.

‘Concerto of the Bully’ is een ontvoeringscomedy met wat actie elementen uit het gangster genre, gebaseerd op de gelijknamige novelle van de regisseur. De film lijkt soms wat moeite hebben hoe het zichzelf wil presenteren. Met een regelmatig donkere setting en op het eerste gezicht gruwelijke misdaden lijkt het de serieuze kant op te gaan, maar de typische Chinese humor en ongeloofwaardige toevalligheden zorgen voor een komische boventoon.

De Hongkongse rolprent lijdt ook aan een te voorspelbaar plot: kidnapper en gijzelaar die naar verloop van tijd juist voor de charmes van elkaar vallen. Gedurende Jamie’s tijd op het drijvende vlot probeert ze samen met Yung haar internet demo af te maken met als doel om mee te doen aan een prestigieus concours. Het lied is echter geschreven voor een mannelijke stem; de uitkomst laat zich dus wel raden.

Wat meteen opvalt is hoe goed de film eruit ziet. ‘Concerto of the Bully’ weet met haar gelikte productiewaarde het vaak over de top geacteerde spel enigszins goed te maken. Ook de soundtrack waar de film eigenlijk om draait is bijzonder fraai; om maar te zwijgen van de ongekend fijne zangstem van hoofdrolspeler Cheng. Het zijn de kleine dingen die film met de hakken over de sloot over de streep weten te trekken.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten