vrijdag 24 augustus 2018

Jailbreak / Karpar ukredthachon (2017)

Land: Cambodja
Regie: Jimmy Henderson
Cast: Jean-Paul Ly, Dara Our, Tharoth Sam, Céline Tran, Savin Philip, Dara Phang e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2018/08/jailbreak-karpar-ukredthachon-2017.html

Met het arresteren van de flamboyante Playboy (Savin Philip) denkt de politie de leider van de beruchte Butterfly bende in handen te hebben. Dit is echter niet het geval en in ruil voor strafvermindering belooft hij de ware identiteit van de leider te onthullen. Wanneer dit nieuws ook buiten de gevangenismuren wordt opgemerkt stuurt de ware baas, Madame Butterfly (Céline Tran), een vastzittende huurmoordenaar op hem af. Talloze gevangenen weten uit hun cel te geraken en het is aan slechts een handjevol bewakers en politieagenten om de opstand halt toe te roepen.

Actie, actie en nog eens actie. Dat is waar het om draait in deze Cambodjaanse gevangenisfilm. Met een verhaal zo dun als een crêpe blijft er natuurlijk ook niet veel anders over. De actie ziet er gelukkig prima gechoreografeerd uit, maar na de zoveelste pak rammel is het leuke er ook wel van af. Eentonigheid ligt gevaarlijk op de loer.

Op extravagante stunts na valt er weinig te genieten in dit ambitieuze Cambodjaanse project. De acteerprestaties en dialogen zijn ondermaats, mede ook door het matige script. Wat overblijft na 90 minuten knokken is een uitermate onbevredigend gevoel. Het einde hint te veel naar een vervolg waardoor het toch al flinterdunne verhaal onaf blijft.

Cambodja staat niet bekend als een land vol met actiefilms. In dat opzicht is ‘Jailbreak’ een aardige toevoeging. Zonder dat sentiment blijft er echter onvoldoende over om over naar huis te schrijven. Alleen de echte hardcore actiejunkies zullen aan hun trekken komen. Wat ons betreft verdwijnt de film snel weer achter slot en grendel.


Waardering: 2,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten