vrijdag 7 september 2018

How Long Will I Love U / Chao shi kong tong ju (2018)

Land: China
Regie: Lun Su
Cast: Lei Jiayin, Tong Liya e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2018/09/how-long-will-i-love-u-chao-shi-kong.html
Shanghai 2018; de tijd begint te dringen voor de 31-jarige Gu Xiaojiao (Tong Liya) om een geschikte, welvarende man te vinden. Shanghai 1999; Lu Ming (Lei Jiayin), een jongeman die op het punt staat zijn baan en zelfrespect te verliezen. Beide ongelukkige zielen komen samen in één huis dat een portaal vormt tussen het jaar 1999 en 2018. Xiaojiao ziet haar kans schoon om haar overleden vader nogmaals te zien, terwijl Ming erachter komt dat negentien jaar later zijn leven compleet op z’n kop is komen te staan. Hoe dichter de twee echter bij hun eigen persoon in de andere tijd komen, hoe sneller de wereld om hun heen letterlijk afbrokkelt.

‘How Long Will I Love U’ is een Chinese romcom dat met haar tijdreisportaal een kleine kwinkslag maakt naar misschien wel de moeder der tijdlijnblenders: ‘Il Mare’. Gelukkig weet Lun Su’s tweede feature wel een eigen draai aan het genre te geven, waardoor het geen simpel aftreksel is.

De film snijdt zich eigenlijk direct al in de vingers door haar hoofdpersonage vanaf het begin in een slecht daglicht te zetten; ze belooft immers met de eerste de beste aanzoeker te trouwen die een flink huis voor haar koopt. Dit negatieve beeld van materialistische golddigger blijft te lang hangen om genoeg sympathie op te wekken voor Xiaojiao’s problemen en toekomstige belangrijke beslissingen.

De mysterieuze fusie van de twee tijdperiodes in één huis is esthetisch fraai gedaan, maar mist een diepere uitwerking van het fenomeen. Het feit dat de oude en jonge Ming elkaars concurrent in de liefde wordt, is een aardig concept, maar mist wederom een diepere uitwerking. Dat is eigenlijk de crux van de film. Een verder aardige aankleding en goed gespeelde dubbelrol van Lei zorgen ervoor dat de rolprent toch een beetje liefde verdient.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten