vrijdag 28 mei 2021

Death of a Girlfriend (2021)

Land: Filipijnen
Regie: Yam Laranas
Cast: Diego Loyzaga, AJ Raval, Arnold Reyes, Raul Morit, Soliman Cruz e.a.

Stadsjongen Alonzo (Diego Loyzaga), de plaatselijke boswachter (Arnold Reyes) en naamloze boer (Raul Morit) worden alle drie ondervraagd rondom de brute moord op Christine, een zeventienjarige student. Alle drie hebben zij een eigen versie wat er precies heeft afgespeeld op het fatale bospad. Het vingerwijze is gestart en aan de ondervrager die moeilijke taak de waarheid naar boven te halen. Een waarheid waar waarschijnlijk alleen de overleden tiener antwoord op kan geven.

Het Filipijnse ‘Death of a Girlfriend’ ontleend overduidelijk haar inspiratie op Kurosawa Akira’s Japanse  jaren vijftig klassieker ‘Rashomon’, waar de term het rashomon-effect zijn naam aan te danken heeft. Het rashomon-effect houdt in dat verschillende getuigen één en dezelfde gebeurtenis ieder op compleet andere, doch aannemelijke, manier navertelt, waardoor het voor de kijker gissen is naar de echte waarheid.

Regisseur en schrijver van de film, Yam Laranas, verklapt aan het einde toch hoe de vork echt in de steel zit, al hoeft men geen bijzonder genie te zijn om de climax al van mijlen ver aan te zien komen. Dat is jammer, want de film begint vrij sterk waarin op het eerste gezicht drie interessante personages worden geïntroduceerd. Van suspensevolle whodunnit valt de rolprent al snel in een quasi romance waarvan vooral de boer en boswachter de dupe worden, daar deze karakters te veel op de oppervlakte blijven drijven.

‘Death of a Girlfriend’ is een aardig idee, maar valt door de matige uitvoering toch door de mand. De weelderige bossetting en goed gefilmde ondervragingsscènes zijn echter niet genoeg om het houterige acteren van hoofdrolspeelster AJ Raval te maskeren. 


Waardering: 2 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten