vrijdag 15 januari 2021

The Woman Who Ran / Domangchin yeoja (2020)

Land: Zuid-Korea
Regie: Hong Sang-soo
Cast: Kim Min-hee, Seo Young-hwa, Song Seon-mi, Kim Bae-byuk, Lee Eun-mi e.a.

Voor het eerst in vijf jaar spendeert Gam-hee (Kim Min-hee) een aantal dagen zonder haar man, die op zakenreis is. Ze ontmoet drie vriendinnen onafhankelijk van elkaar in de buitenwijken van Seoul waarin ze het leven en persoonlijke gebeurtenissen doornemen, onder het genot van een hapje en een drankje.

Zonder een vaste structuur of idee waar z’n film naar toe moet gaan begint de meester van der Koreaanse contemporaine cinema, Hong Sang-soo, met het filmen van zijn nieuwste titel. ‘The Woman Who Ran’ past hierdoor precies in zijn straatje en zal voor de kenners van Hong’s indrukwekkende oeuvre vertrouwd doch nieuw genoeg aanvoelen.

Gewapend met zijn muze en regelmatig terugkerende acteurs creƫert Hong een rustig vloeiende gepreksfilm waarin de alledaagsheid der dingen wederom de boventoon voert. Het op het oog simpel lijkende plot voelt door de subtiele humor speels aan, ondanks het typisch houterige camerawerk waar de regisseur bekend om staat.

‘The Woman Who Ran’ is een charmant maatschappelijk commentaar op de rol van de man in de hedendaagse Koreaanse samenleving. Niet de natuurlijke gesprekken op beeld vormen het verhaal, maar juist in wat niet te zien is, zien we de hand van Hong terug.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten