vrijdag 1 januari 2021

Forgotten / Gieokui bam (2017)

Land: Zuid-Korea
Regie: Jang Hang-jun
Cast: Kang Ha-neul, Kim Mu-yeol, Moon Sung-keun, Na Young-hee e.a.

Jin-seok (Kang Ha-neul) lijdt aan chronische nachtmerries die zo akelig echt aanvoelen dat hij realiteit en droom maar moeilijk kan scheiden. Samen met zijn familie verhuist hij naar een nieuw huis waar ze door de oude eigenaar strikt verboden worden één bepaalde kamer te betreden. Wanneer op een dag diens oudere broer Yu-seok (Kim Mu-yeol) wordt ontvoerd en negentien dagen later plots weer opduikt, ruikt Jin-seok onraad. Ervan overtuigd dat zijn broer zijn broer niet meer is gaat hij op onderzoek uit. Tegelijkertijd blijft hij vreemde geluiden horen uit de mysterieuze gesloten kamer.

Van klassieke jump scares tot een flink aangespannen, suspensevolle spanningsboog en van thrillerachtige achtervolgingen tot een goed uitgewerkte dosis mysterie; de Koreaanse Netflix-original ‘Forgotten’ heeft het allemaal en weet bovendien goed te doseren. Daarnaast weet het met de nodige plotwendingen grotendeels blijvend te verrassen.

Vooral het eerste van de bijna twee uur durende film verloopt uiterst bevredigend en legt de lat op het gebied van de spanning vrij hoog. Dat er iets niet pluis is met hun nieuwe huis, wordt al snel duidelijk. Het hoe en wat blijft gelukkig echter lang spoken in zowel het hoofd van Jin-seok als bij de kijker.

‘Forgotten’ is een mysterie thriller dat zelfs vandaag de dag nog origineel aanvoelt. Het ietwat volgepropte laatste uur doet enigszins af aan de spanning van het eerste bedrijf, maar laat daarentegen wel goed zien hoe het verhaal zich verloopt zoals het heeft gedaan. De uitstekende visuele stijl en ruim voldoende acteerprestaties maken van ‘Forgotten’ desondanks geen onvergetelijke film, maar wel een heel vermakelijke.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten