vrijdag 15 mei 2020

Cats Don’t Come When You Call / Neko nanka yondemo konai (2016)

Land: Japan
Regie: Yamamoto Toru
Cast: Kazama Shunsuke, Tsuruno Takeshi, Matsuoka Mayu e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2020/05/cats-dont-come-when-you-call-neko-nanka.html
Om proberen door te breken als professioneel boxer, woont Mitsuo (Kazama Shunsuke) in bij zijn broer (Tsuruno Takeshi). De hondenliefhebber Mitsuo staat niet te springen wanneer zijn broer twee straatkittens mee naar huis neemt. Mitsuo’s irritatie jegens de ondeugende Blackie en Petty verandert langzaam maar zeker in fascinatie en onvoorwaardelijke liefde.

‘Cats Don’t Come When You Call’ is vooral voor beginnende kattenbaasjes verplichte kost. Niet alleen voor de talloze schattige shots waarin de twee ondeugende poesjes van hot naar her springen en elkaar geregeld speels in de nek vliegen, maar juist ook voor de broodnodige voorlichting hoe goed voor de dieren te zorgen.

Naast deze informatieve insteek weet dit met comedy elementen bezaaid Japans drama ook te ontroeren. De film gaat langs alle hoogte- en dieptepunten die gepaard gaan met het houden van huisdieren en is daardoor bijzonder herkenbaar voor een groot publiek. Dat de twee kittens zienderogen opgroeien voor de lens zorgt voor een nog grotere verbondenheid.

De relatief minimalistische aanpak en de kleine ruimte waar het gros van de film zich afspeelt, maken de film ook wat aan de repetitieve kant. Met een uur en drie kwartier is de film niet eens zo gek lang, maar voelt dat zodoende wel. Gelukkig zijn daar altijd de ondeugende, maar o zo schattige Blackie en Petty die toch altijd weer zorgen voor een lach óf een traan.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten