vrijdag 24 april 2020

Brother of the Year / Nong, Pee, Teerak (2018)

Land: Thailand
Regie: Witthaya Thongyooyong
Cast: Sunny Suwanmethanont, Urassaya Sperbund, Nichkhun Horvejkul e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2020/04/brother-of-year-nong-pee-teerak-2018.html
Liever lui dan moe; dit typeert de ultieme bachelor Chut (Sunny Suwanmethanont). Hij woont samen met zijn jongere zus Jane (Urassaya Sperbund), dat zijn precieze tegenpool is. Chut’s luizenleventje dreigt in gevaar te komen wanneer Jane een relatie krijgt met haar Japanse vriend Moji (Nichkhun Horvejkul) en mogelijk Thailand verruilt voor Moji’s Japanse geboortestad. Chut probeert het geluk van zijn zus snel in de kiem te smoren, wat voor de nodige familiespanning leidt.

‘Brother of the Year’ is een thais dramady van de zelfde producers als een van Thailands meest gevierde films van de laatste jaren: ‘Bad Genius’. Ook deze keer weten de makers er weer een prima uitziende prent van te maken, al beklijft deze een stuk minder dan hun uiterst succesvolle eerdere werk.

Hoofdrolspeler Suwanmethanont laat in ‘Brother of the Year’ zien volledig verschillende karakters eigen kan maken. Zijn luie karakter hier staat in schril contrast met zijn rol als overwerkte freelancer in ‘Heart Attack’ uit 2015. Zijn charisma en fraaie schermaanwezigheid zijn overigens gelukkig niet veranderd. Zijn personage heeft voldoende diepgang, iets wat in de hardwerkende Jane en Moji minder naar voren komt.

‘Brother of the Year’ is een aardige dramady dat grappig begint, maar zich geleidelijk aan meer focust op de haat-liefde relatie tussen broer en zus. De film voelt met meer dan twee uur onnodig lang aan en probeert dat met een emotioneel slot te rechtvaardigen. Ondanks het succes in eigen land zal ‘Brother of the Year’ hier zeker niet de film van het jaar worden.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten