vrijdag 18 oktober 2019

Tune in for Love / Yooyeolui eumakaelbeom (2019)

Land: Zuid-Korea
Regie: Jung Ji-woo
Cast: Kim Go-eun, Jung Hae-in, Kim Guk-hee, Park Hae-joon e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2019/10/tune-in-for-love-yooyeolui-eumakaelbeom.html
Een willekeurige ontmoeting in 1994 in een kleine lokale bakkerij leidt tot een zoete prille liefde tussen Mi-soo (Kim Go-eun) en Hyun-woo (Jung Hae-in). De liefde is slechts van korte duur als de twee elkaar net zo gemakkelijk uit het oog verliezen. Jaren gaan voorbij wanneer de twee elkaar plots weer treffen. In een haast onmogelijke situatie zijn de tortelduifjes afhankelijk van een radioshow om enigszins verbonden met elkaar te blijven. Hun romantische weerzien is aan het lot overgelaten.

‘Tune in for Love’ is een film vol nostalgie in een smartphone- en Facebookloos tijdperk waarin een uit het oog verloren liefde een stuk moeilijker te traceren is dan vandaag de dag het geval is en waar directe communicatie minder vanzelfsprekend is. Het gevoel van dit universele verleden wordt perfect overgebracht en doet stiekem weer terug verlangen naar deze ongetwijfeld romantischere periode.

Naast de intieme sfeer van de film schittert de chemie tussen hoofdrolspelers Kim en Jung van het beeld. Hoewel het strafblad van het door Jung vertolkte personage niet geheel schoon blijkt te zijn, weet hij met z’n charmes en goede bedoelingen menig hart te stelen. Ook de eigenzinnige Mi-soo weet door haart hartstocht de kijker om haar vingers te winden.

Het Koreaanse ‘Tune in for Love’ is een alleraardigst melodrama dat de juiste snaar weet te raken. Een lot tartend liefdesverhaal dat genoeg brengt om een rollercoaster van emoties in gang te zetten. Hartverwarmend én bij momenten hartverscheurend tegelijk: precies zoals je mag verwachten van een romantische feelgoodfilm.


Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten