vrijdag 19 juli 2019

The Leakers / Xie mi zhe (2018)

Land: Hongkong
Regie: Herman Yau
Cast: Francis Ng, Julian Cheung, Charmaine Sheh e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2019/07/the-leakers-xie-mi-zhe-2018.html
Duizenden besmette muggen veroorzaken een nieuwe epidemie in Maleisië. De wereldgezondheidsorganisatie besluit om het virus te bestrijden met een experimenteel medicijn van het farmaceutische bedrijf Amanah. Als de zoon van de CEO én een journalist kort daarna dood worden aangetroffen gaat men er bij de politie vanuit dat het om een zelfmoord gaat. Niet iedereen deelt deze mening echter. Als een geheime organisatie gevoelige informatie over het bedrijf deelt zijn de poppen helemaal aan het dansen.

Het lijkt een trend te worden waarin Chineestalige films kritiek uiten op de farmaceutische industrie. Niet zo gek aangezien dit al geruime tijd een hot topic is in de Chinese samenleving. Ook het Hongkongse ‘The Leakers’ doet nu haar duit in het zakje.

Een veel besproken thema is natuurlijk nog geen garantie voor succes. Herman Yao’s ‘The Leakers’ is hier een goed voorbeeld van. Het verhaal begin veelbelovend met het loslaten van de virusdragende muggen en een uitgebreide internationaal netwerk van samenzwering, maar vervalt al snel in een dertien-in-een-dozijn actievolle thriller waarin weinig van herinnerd zal worden.

Door de actiedichtheid van de film weet ‘The Leakers’ misschien toch een schare fans voor zich te winnen, al lijkt de rolprent voorbestemd als makkelijk wegkijkende tijddoder. Jammer, want de potentie is wel degelijk aanwezig. ‘The Leakers’ lekt aan alle kanten en is een titel voor de statistieken.


Waardering: 2 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten