vrijdag 2 november 2018

Killer Toon / Deo Webtoon: Yeogosalin (2013)

Land: Zuid-Korea
Regie: Kim Yong-gyun
Cast: Lee Si-young, Um Ki-joon, Hyun Woo, Moon Ga-young, Kwon Hae-hyo, Kim So-yeon e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2018/11/killer-toon-deo-webtoon-yeogosalin-2013.html
Detective Lee Ki-cheol (Um Ki-joon) wordt op een zaak gezet waarin de uitgever van een populaire webtoon op wrede en mysterieuze wijze om het leven is gebracht. Niet lang daarna blijken er meer bizarre moorden gepleegd te worden en allemaal hebben ze één overeenkomst: hun precieze dood is met inkt in dezelfde webtoon voorspeld. Maker Kang Ji-yoon (Lee Si-young), die zelf fictie en realiteit niet langer van elkaar weet te kunnen scheiden, is al snel hoofdverdachte nummer één.


Het Koreaanse ‘Killer Toon’ is zoals de naam al doet vermoeden een film uit het Aziatische horrorgenre. Naast liters bloed, open snijwonden en een handjevol jumpscares weet de semi-geanimeerde rolprent ook een interessant mysterie element toe aan de vele plotwendingen. Vooral het eerste uur maakt hierin indruk, het tweede helaas wat minder.

Wat vooral aanspreekt is de sfeer die regisseur Kim Yong-gyun neerzet. Prima camerawerk wordt gecombineerd met getekende beelden die rechtstreeks uit een webtoon lijken te zijn gehaald en ook nog eens sprekend op de personages lijken. Dit geeft een gevoel alsof de cartoons ook daadwerkelijk tot leven worden gebracht. Het goede spel zorgt voor de nodige suspense en sleept de kijker het eerste uur echt de film in.

Het is vooral het tweede bedrijf dat roet in het eten gooit. De rolprent draaft een beetje door en heeft moeite om het verhaal naar een goed einde te brengen. Hoe langer de film duurt, hoe gecompliceerder het wordt en vergeet het juist waar het eerste uur zo goed in was: te entertainen. Zonder echt een killer te zijn is ‘Killer Toon’ toch een meer dan vermakelijke horror.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten