vrijdag 9 november 2018

Never Not Love You (2018)

Land: Filipijnen
Regie: Antoinette Jadaone
Cast: James Reid, Nadine Lustre e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2018/11/never-not-love-you-2018.html
Na een zakelijke ontmoeting slaat de vlam over tussen marketing-assistente Joanne (Nadine Lustre) en de bevlogen grafisch ontwerper Gio (James Reid). Nadat de twee samen een nieuwe start maken, krijgt freelancer Gio een niet te weigeren job offer in Londen. De koppige artiest wil alleen de overstap naar Engeland maken als zijn kersverse vriendin hetzelfde doet, ware het niet dat ook zij een promotie op haar kantoor aangeboden krijgt. Beide carrièreplannen en een mogelijk buitenlands avontuur zorgen voor een voor het tweetal onbekende spanning. Samen staan ze voor een lastige keuze: prille liefde of een reuze stap in hun carrière?

‘Never Not Love You’ is een film waarin drie belangrijke Filipijnse thema’s samenkomen: werk, het buitenland en vooral de liefde. Nog steeds zoetsappig door de ontelbare liefdesverklaringen aan elkaar, maar toch ook realistisch genoeg om serieus genomen te worden. Tel daar de hippe vaak nachtelijke setting bij op en je hebt een aardige basis om op voort te bouwen.

De rolprent richt zich voornamelijk op de moeilijkheden binnen een relatie die ontstaan door verschillende factoren zoals werk en afstand van elkaar; iets waar veel Filipijnen zich mee kunnen identificeren. Wat ook opvalt is de chemie tussen het liefdeskoppel Reid-Lustre. Dat is niet zo gek, aangezien de twee ook in het echte leven een stelletje zijn.

Toch is niet al goud wat er blinkt. De film kent een te voorspelbaar plot en volgt een narratief dat weinig vernieuwend is. Ook doet regisseuse Antoinette Jadaone geen moeite om clichés te vermijden. ‘Never Not Love You’ is een aardige film, maar de hippe moderne tattoo-rijke young professional look weet helaas niet alles te verbloemen. Wat overblijft is een aardig, maar weinig vernieuwend liefdesverhaal waarin de potentie niet tot het uiterste is benut.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten