vrijdag 29 juni 2018

I’m Drunk, I Love you (2017)

Land: Filipijnen
Regie: JP Habac
Cast: Maja Salvador, Paulo Avelino, Dominic Roco, Jasmine Curtis-Smith e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2018/06/im-drunk-i-love-you-2017.html
Nog slechts twee dagen scheiden Carson (Maja Salvador) en haar beste vriend Dio (Paulo Avelino) van hun afstuderen. Beide flierefluiters hebben in totaal zeven jaar over hun studie gedaan en om nog één keer helemaal los te gaan rijden ze, samen met Carson’s andere beste vriend, de homoseksuele Jason Ty (Dominic Roco), naar een muziekfestival een paar uur buiten Manilla. Nadat Dio op het festival weer in contact komt met Pathy (Jasmine Curtis-Smith), een oude vriendin, begint Carson hem ook een beetje te knijpen; zij heeft immers al zeven jaar meer dan een oogje op haar beste vriend. Wanneer Carson en Dio even alleen zijn in hun hotelkamer, biecht ze in een dronken bui haar gevoelens op, met het risico alles te verliezen.

Vaak heb je na het lezen van de synopsis al een aardig idee hoe de film zich al ontplooien. Dat geldt misschien wel dubbel zo veel bij romantische films uit de Filipijnen. Heel soms weet een film echter te verrassen. Het Filipijnse ‘I’m Drunk, I Love You’ valt absoluut in deze categorie en is veel meer dan de zoveelste romcom.

Het gros van de romantische films kenmerken zich door hun ongeloofwaardige verhaal en vaak dito setting. JP Habac’s debuut blijft echter trouw aan de realiteit en de dronken biecht zal bij veel mensen bekend in de oren klinken. Ook het resultaat van de gebeurtenissen in de anderhalve dag waarin we meekijken in het leven van de twee feestvierders komt dichter bij het echte leven dan we, zoals Guus Meeuwis ons zo vaak vertelt, normaal alleen in films zien.

Wat de film ook zo fijn wegkijkt is de aanstekelijke Salvador. Haar natuurlijke talent maakt van de Filipijnse schone een uiterst bruisend personage wat ook zomaar jouw drinkmaatje had kunnen zijn. Ook de muziek luistert lekker weg en weet de juiste, chille sfeer te creëren die perfect past bij de hippe setting van het verhaal. Heerlijk luchtig doch bijzonder integer; ‘I’m Drunk, I Love You’ is fraaie slice of life dat ook nuchter bijzonder lekker binnenkomt.


Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten