vrijdag 8 juni 2018

A or B / Mu hou wan jia (2018)

Land: China
Regie: Ren Pengyuan
Cast: Xu Zheng, Wang Likun, Wang Yanhui, Duan Bowen, Zhu Zhu, Simon Yam e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2018/06/a-or-b-mu-hou-wan-jia-2018.html
Nadat multimiljonair Zhong Xiaonian (Xu Zheng) jaren lang de beurskoers heeft weten te manipuleren, lijkt zijn geluk op te zijn. Een mysterieus persoon houdt de rijke zakenman gevangen in zijn eigen luxe villa. Elke morgen, om precies half tien, krijgt hij een onmenselijk dilemma voorgeschoteld waar hij A of B op moet antwoorden. De vragen worden steeds onmenselijker en ontsnappen uit de zwaar bewaakte villa lijkt ook onmogelijk. Om zijn familie en fortuin te redden zal Zhong echter toch moeten ontdoen van zijn mysterieuze kidnapper.

Het Chinese ‘A or B’ is een vlotte wraakthriller in een setting van de absolute financiële top van de Chinese samenleving. Een schitterende luxueuze woning met alles erop en eraan vormt de basis van wat op het eerste oog lijkt op een rolprent waar slechts één locatie centraal staat. Halverwege de film stapt regisseur Ren Pengyuan daar echter toch vanaf en volgt de titel een meer lineair plot.

Waar de film het meest mee worstelt zijn het aantal niet te onderschatten gaten in het plot. In een poging extra spanning te generen, levert het derhalve veel in qua geloofwaardigheid. Het rappe tempo waarin de film zich voortbeweegt is slechts bedoeld als maskerade van deze verhaaltechnische fouten.

Met Xu Zheng in de rol van selfmade miljonair Zhong weet de film een grote naam aan zich te binden. Een naam die de rolprent drastisch nodig heeft om een verder behoorlijk ongeloofwaardig script aan de man te brengen. De hoge productiewaardes, technologische hoogstandjes en thriller elementen zorgen echter toch voor een amusant geheel.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten