vrijdag 28 juli 2017

My Egg Boy / Wo de dan nan qingren (2016)

Land: Taiwan
Regie: Fu Tien-Yu
Cast: Ariel Lin, Rhydian Vaughan, Zhan Huai-Yun, Lyan Chen e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2017/07/my-egg-boy-wo-de-dan-nan-qingren-2016.html

Het lukt de 32-jarige Mei-pao (Ariel Lin) maar niet om de juiste man te vinden. Haar biologische klok blijft tikken terwijl haar verlangen naar een eigen gezinnetje steeds meer toeneemt. Om te zorgen dat haar drukke baan bij een grote diepvriesmaaltijden-keten haar persoonlijke dromen niet in de weg zitten, besluit ze om wat eicellen in te laten vriezen. Mei-pao ziet haar bevroren eicel al meteen als haar eigen kindje en vice versa. Wanneer Mei-pao in de ‘buitenwereld’ de hoop vasthoudt om haar ware liefde te ontmoeten, telt de bevroren eicel zelf de dagen hopend om ooit geboren te worden.

In een regio waar trouwen en het krijgen van kinderen hoog op de kalender van menig vrouw en diens moeder staat, verscheen in 2016 het Taiwanese ‘My Egg Boy’. Door dit sensitieve onderwerp te koppelen aan een ander belangrijk onderdeel van de Chinese cultuur, namelijk eten, weet de film de interesse al snel te wekken. De luid en duidelijke metaforische analogie tussen ingevroren maaltijden en ditto ei- en zaadcellen is echter niet altijd even smakelijk.

De personificaties van de eerder genoemde bevroren baby-in-spé bouwstenen doet de wenkbrauwen in eerste instantie ook licht fronsen. De bizarre setting waarin jongens en meiden in rare witte pakken met doorzichtige strandballen op hun hoofd fantaseren om geboren te worden, trekt de kijker vaker dan lief is weg uit het liefdesverhaal dat zich rondom Mei-pao ontrafelt.

Hoewel de boodschap van de film als een laag hangende mist constant voelbaar is, maakt het acteerwerk van met name hoofdrolspeelster Ariel Lin het een en ander goed. Lin weet een oprechte dertiger te spelen die worstelt met aan de ene kant haar carrière en aan de andere kant haar stroeve liefdesleven. Tel daarbij de prima cinematografie op en de rolprent tikt nog net een voldoende aan.



Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten