vrijdag 14 juli 2017

Cek Toko Sebelah (2016)

Land: Indonesië
Regie: Ernest Prakasa
Cast: Ernest Prakasa, Dion Wiyoko, Kin Wah Chew e.a.



Erwin (Ernest Prakasa) heeft het goed voor elkaar en staat op het punt om een fijne buitenlandse promotie veilig te stellen. Aan z’n geluk lijkt een einde te komen als zijn vader  (Kin Wah Chew) niet meer in staat is om zijn bescheiden, maar geliefde winkeltje te runnen. Hoewel Yohan (Dion Wiyoko) staat te popelen om de zaak over te nemen, wil papa-lief per sé dat zijn lievelingszoon Erwin de leiding neemt. Dit gooit roet in Erwin’s eigen carrièreplannen, maar ook in de familiedynamiek.

Niet alleen speelt Ernest Prakasa een van de hoofdrollen in deze Indonesische, familie gecentreerde, dramadie, maar is hij ook de schrijver én regisseur. Prakasa is duidelijk een Manusje van alles, maar had de taken misschien beter kunnen scheiden. Het duidelijk commerciële karakter van de rolprent komt de kwaliteit ook niet echt ten goede.

Men hoeft geen raketgeleerde te zijn om al na tien minuten precies te weten hoe de film anderhalf uur later afloopt. Dit extreem voorspelbare traject weet daardoor weinig te interesseren. Een aantal kaar afdwalend Facebook checken op je telefoon kan gerust en zal geen invloed hebben op de beleving van de film.

Van het matige acteerwerk tot grappen die vaker niet dan wel aankomen, ‘Cek Toko Sebelah’ zal niet de boeken in gaan als een memorabele hoogvlieger. Het Indonesische publiek denkt hier misschien anders over al is het maar door een handvol bekende Indonesische cameo’s. Om toch met een lichtpuntje af te sluiten; de soundtrack, verzorgd door The Overtunes, mag er zeker zijn. Sterker nog, de gevoelige liedjes zijn met uitstek het hoogtepunt van een verder tegenvallende productie.


Waardering: 2,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten