vrijdag 21 december 2012

Christmas in August / Palwolui Christmas (1998)

Land: Zuid-Korea
Regie: Hur Jin-ho
Cast: Han Suk-kyu, Shim Eun-ha

Jung-won (Han Suk-kyu) is een sympathieke mid-dertiger met een eigen kleine fotozaak. Hij leidt een ogenschijnlijk normaal leven, maar schijn bedriegt. Jung-won is zeer ernstig ziek, maar loopt er niet mee te koop. Als op een dag een vrouwelijke parkeerwacht genaamd Da-rim (Shim Eun-ha) zijn fotozaak binnenkomt valt hij als een blok voor haar. Hij houdt z’n ziekte echter voor haar geheim. Wanneer het serieus begint te worden tussen de twee staat Jung-won voor een moeilijke keuze.

De titel doet vermoeden dat het hier om een kerstfilm gaat, maar dat is niet het geval. Achter deze titel gaat een mooi doch tragisch verhaal schuil. Toch is de film minder meeslepend dan de vertelling doet denken. Dat komt onder andere door de wat zwakke dialogen tussen de hoofdrolspelers. Dit doet overigens niets af aan het sterke acteerwerk van voornamelijk Han, die zeer oprecht overkomt. Ook Shim speelt haar rol naar behoren, al is te zien dat zij er wat meer moeite voor moet doen.  

Technisch is Christmas in August ook niet geweldig. De montage is wat houterig en voelt wat slordig aan. Het camerawerk is wat gewoontjes te noemen en mist, op een uitzondering daargelaten, wat creatieve c.q. dynamische shots. 

Christmas in August is een film die vol potentie zit, maar deze wordt helaas niet ten volle benut. Desondanks kan Hur Jin-ho met een goed gevoel terugkijken op zijn regie-debuut. De film komt weg met het sterke verhaal en dito optreden van Han.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten