vrijdag 2 september 2022

Fast & Feel Love (2022)

Land: Thailand
Regie: Nawapol Thamrongrattanarit
Cast: Nat Kitcharit, Urassaya Sperbund, Anusara Korsamphan e.a.

Kao (Nat Kitcharit) heeft maar een droom: de beste beker stapeler ter wereld worden. Zijn docenten vinden dit een zinloze droom en verzekeren hem dat dit geen carrièreplan is. Jay (Urassaya Sperbund) ziet er echter wel brood in en besluit zich volledig in te zetten zodat Kao zijn droom kan verwezenlijken. De twee vormen al snel een setje en jaren gaan voorbij waarin Kao telkens een duizenden van een seconden van van zijn razendsnelle tijden af weet te schaven. Het gebrek aan aandacht breekt Jay dan toch op en besluit dat het tijd wordt om voor haar zelf te kiezen. Voor Kao breekt een moeilijke periode aan waarin bij zelfs de meest simpele taken moet zien te leren om te overleven.

Regisseur Nawapol Thamrongrattanarit timmert al jaren aan de weg als een van Thailands meest interessante makers. Vooral programmeurs in de wereld van de filmfestivals weten zijn werk veelvuldig te vinden. Ook zijn nieuwste rolprent ‘Fast & Feel Love’, dat inmiddels ook op Netflix te streamen is, is een typische Thamrongrattanarit tragikomedie dat via een dosis humor toch ook serieuze onderwerpen aan weet te snijden.

Wat moet je ervoor over hebben om je dromen te verwezenlijken, hoe bizar die droom voor andere ook klinkt? Vooral veel passie en een ondersteunende omgeving zo lijkt de film te zeggen. Maar vergeet ook vooral als dromer andermans dromen niet. De film geeft een aardig lesje volwassenwording, waarbij met name de wens van de vrouw om niet te lang te wachten met het krijgen van kinderen bij vele ‘lotgenoten’ een gevoelige snaar kan raken.

Met referenties naar o.a. de ‘Fast and Furious’-reeks en ‘Parasite’ bewijst de film zichzelf niet al te serieus te nemen, waarbij er ook veel ruimte is voor ongein. De film voelt speels aan en die energie houdt de rolprent ook goed vast. Met twee uur en tien minuten wel een tikkeltje te lang, maar de sfeer, het tempo en de uitstekende Kitcharit en co compenseren genoeg.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten