vrijdag 26 augustus 2022

The Entitled (2022)

Land: Filipijnen
Regie: Theodore Boborol
Cast: Alex Gonzaga, JC De Vera, Are Mina, Johnny Revilla, Andrea Abaya, Melai Cantiveros e.al.

Na jaren een bescheiden leven te hebben geleefd, krijgt Belinda (Alex Gonzaga) nieuws dat haar vervreemde vader (Johnny Revilla) naar haar opzoek is. Ze komt erachter dat hij een hotelmagnaat is en het contrast van haar rijke familie en haar arme bestaan kan niet groter zijn. Het aanpassen aan haar nieuwe chique levensstijl gaat niet zonder slag of stoot en de jonge, knappe familieadvocaat Jacob (JC De Vera) moet haar de klaar zien te stomen voor een rol in haar vaders hotelimperium.

‘The Entitled’ is een Filipijnse (romantische) komedie uit de stal van Netflix. Ook in de Zuid-Oost Aziatische archipel investeert de streamingreus bakken met geld, maar laat ook zien dat ze de lat niet heel hoog hebben liggen. De film kraakt en piept aan alle kanten en is de zoveelste ras commerciële flater uit de Filipijnen.

Het verhaal is flinter, maar dan ook echt flinterdun en enige vorm van geloofwaardigheid wordt al snel overboord gegooid. Ook de voorspelbaarheidsfactoor ligt behoorlijk hoog. Sterker nog, vanaf de allereerste scene ligt het einde eigenlijk al vast. Wat vooral stoort is het over de top acteerwerk van het gros van de acteurs. Vooral de huishoudster, gespeeld door Melai Cantiveros, is niet om aan te gluren. Ook hoofdrolspeler Alex Gonzaga wekt geregeld irritatie op, al is een hele kleine glimlach door haar mimiek bij vlagen niet te onderdrukken.

Wat misschien nog wel het meest stoort, is de representatie van de minderbedeelde medemens. Met Belinda’s wat viezige en onverzorgde voorkomen scheert regisseur Theodore Boborol de 99% van het ‘gewone’ volk over één kam en wordt ze pas enigszins als volwaardig aangezien wanneer ze een clichématige make-over krijgt. Kortom: ‘The Entitled’ heeft alles behalve recht om aanbevolen te worden.


Waardering: 2 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten