vrijdag 12 augustus 2022

Carter / Kateo (2022)

Land: Zuid-Korea
Regie: Jung Byung-gil
Land: Joo Won, Lee Sung-jae, Jeong So-ri, Kim Bo-min e.a.

Wanneer Carter Lee (Joo Won) wakker wordt in een willekeurig Koreaans motel, blijkt hij te lijden aan een ernstige vorm van geheugenverlies. De paar hechtingen in z’n achterhoofd en een innerlijke stem voorspellen niet veel goeds. De stem in z’n hoofd beveelt hem om de dochter van een bekende wetenschapper te vinden om zo te zorgen dat een snel verspreidend zombie-virus ingedekt kan worden. Dit allemaal terwijl hij naarstig opzoek is naar zijn eigen identiteit, moet hij ook nog zijn vrouw en dochter redden van de dood.

Na zijn fraaie debuut ‘Confession of Murder’ en het alom gewaardeerde ‘The Villainess’ weet Netflix regisseur Jung Byung-gil te strikken voor opnieuw een bomvolle actiefilm. Een keuze waar hij achteraf ongetwijfeld spijt van zal krijgen, aangezien de film in werkelijk alle opzichten verbleekt bij zijn eerdere werk.

Chaos is wellicht het beste woord om deze bizarre rolprent te beschrijven. Van het ridicule verhaal tot aan de nimmer stoppende actie en van het (haast letterlijke) duizelingwekkend slechte camerawerk tot aan de slordige montage. Regisseur Jung, die ook als scriptschrijver en producent op de aftiteling staat, probeert zo veel mogelijk te proppen in de toch al dik negen kwartier die hij tot z’n beschikking heeft, waardoor werkelijk niets uit de verf komt.

Niet alleen schort het aan de technische kant, ook het acteerwerk is niet om aan te gluren. De tergend slechte spelende acteurs maken het zelfs zo bont dat zelfs de actiejunkies behoorlijke moeite zullen hebben om deze film af te kijken. ‘Carter’ is helaas niet het nieuwste Koreaanse Netflix pareltje dat de streamingdienst voor ogen zou hebben gehad.


Waardering: 1,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten