vrijdag 10 december 2021

We Couldn’t Become Adults / Bokutachi wa min’na otona ni narenkatta (2021)

Land: Japan
Regie: Mori Yoshihiro
Cast: Moriyama Mirai, Ito Sairi, Higashide Masahiro e.a.

‘Ik ben 46 en een saaie volwassen geworden’. Deze realisatie raakt Sato Makoto (Moriyama Mirai) waar het het meest pijn doet. Tijdens een half dronken wandeling door de stad herinnert hij zich momenten uit zijn liefdesleven die corresponderen bij de plekken die hij ziet.

Het Japanse ‘We Couldn’t Become Adults’ is een exclusief voor Netflix ontwikkelde film die berust op de gelijknamige roman van Moegara. De verfilming komt uit het brein van de debuterende regisseur Mori Yoshihiro. De vele prachtig belichte shots en fijn camerawerk laten zien dat Mori eerder faam maakte als maker van muziekclips.

De film begint in de tegenwoordige tijd, waar corona en vlaggen van de Olympische Spelen het straatbeeld van Tokyo kleuren, en gaat via een cirkelmethode geleidelijk terug naar de jaren 90 om weer in het hier en nu te eindigen. Deze reis terug in de tijd, waarin Makoto de kijker meeneemt in zijn liefdesleven in de omgekeerde richting, zorgt voor een mooi gelaagd effect waar steeds meer van zijn latere beweegredenen duidelijk worden.

‘We Couldn’t Become Adults’ is een fraai non-linear drama dat een hoog nostalgie gehalte bezit, zonder melodramatisch over te komen. Sterker nog, de film focust vooral op wat had kúnnen zijn en het belang van het moment grijpen. Subtiel, melancholisch en herkenbaar voor velen, ‘We Couldn’t Become Adults’ weet als film wel behoorlijk volwassen geworden.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten