vrijdag 25 september 2020

Romance Doll / Romansu doru (2020)

Land: Japan
Regie: TANADA Yuki
Cast: Takahashi Issey, Aoi Yu, Kitaro, Watanabe Eri e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2020/09/romance-doll-romansu-doru-2020.html
Wanhopig opzoek naar werk vindt beeldhouder Tetsuo (Takahashi Issey) emplooi bij een fabriek dat levensechte sekspoppen maakt. Om de niet onbelangrijke borstpartij nog realistischer te maken, huren ze onder valse voorwendselen Sonoko (Aoi Yu) in om topless model te staan. Tetsuo valt als een blok voor de Japanse schone en de liefde blijkt wederzijds. Wanneer hun relatie echter serieuze vormen aanneemt, probeert Tetsuo kosten wat kost de waarheid omtrent hun eerste ontmoeting verborgen te houden.

Gebaseerd op haar gelijknamige roman uit 2009, weet regisseuse Tanada Yuki een ogenschijnlijk door mannen gedomineerd genre een opvallende draai te geven. Met respect voor de vrouwelijke personages, weet ‘Romance Doll’ in het begin juist een ongegeneerde lach op het gezicht te toveren, om later een wat serieuzere toon neer te zetten. Een geslaagde combinatie zo blijkt.

Naast het aanstekelijke onderwerp vallen vooral de fantastisch spelende acteurs in de smaak. Takahashi Issey lijkt de perfecte match als jonge aanwinst van de markante fabriek. De ongemakkelijkheid is net zo makkelijk van z’n gezicht te lezen als zijn echtelijke problemen. Ook Aoi Yu’s onschuldige en charmante uitstraling, zorgen voor een bijzondere chemie tussen het liefdespaar.

Het Japanse ‘Romance Doll’ is fraai geschoten liefdesdrama dat van een tamelijk zwaar thema alsnog een relatief luchtig verhaal kan maken. Met oog voor detail en menselijke emoties vaart regisseuse Tanada door de dagelijkse worstelingen van een pas gehuwd koppel. Zo maakt ze van ‘Romance Doll’ de perfecte combinatie van Japanse gekkigheid en serieuze issues.


Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten