vrijdag 4 september 2020

Hot Gimmick: Girl Meets Boy / Hotto Gimikku: Garu mitsu boi (2019)

Land: Japan
Regie: Yamato Yuki
Cast: Hori Miona, Shimizu Hiroya, Itagaki Mizuki, Mamiya Shotaro e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2020/09/hot-gimmick-girl-meets-boy-hotto.html
Na de vondst van een zwangerschapstest wordt de onschuldige Hatsumi (Hori Miona) door haar arrogante buurjongen Ryoki (Shimizu Hiroya) gechanteerd om zijn slaaf te zijn. De opvallende en knappe Azusa (Itagaki Mamiya) neemt het op voor zijn jeugdvriendin en geeft toe een oogje op haar te hebben. De twee groeien meer en meer naar elkaar toe, maar het duurt niet lang voordat Hatsumi erachter komt dat ook in de liefde lang niet iedereen te vertrouwen is.


Het Japanse ‘Hot Gimmick: Girl Meets Boy’ is gebaseerd op een gelijknamige twaalfdelige mangareeks tussen 2000 en 2005, speciaal gericht aan jonge tienermeisjes. Met de verfilming van dit twee uur durende drama lijkt regisseur en co-schrijver Yamato Yuki zijn doelgroep zeker niet uit het oog te zijn verloren. En dat is te zien.

Het toch al matige plot giert voorbij en laat de kijker zonder enige bekendheid met de manga aan diens lot over. De personages zijn ronduit karikaturen zonder enige vorm van ontwikkeling. Wanneer de tergende dialogen erbij worden opgeteld blijft louter en gevoel van frustratie over. 

Niet alleen inhoudelijk, maar vooral ook audiovisueel slaat de rolprent de plank volledig mis. Alleen al de ongekend snelle en uiterst irritante montagestijl maakt de film het kijken haast onmogelijk. Ook de onophoudelijke, vaak bijzonder clichématige muziek, bijvoorbeeld een belachelijke Für Elise variatie, komt al snel de strot uit. ‘Hot Gimmick: Girl Meet Boy’ is zoals de titel al aangeeft, een grote gimmick waarin misschien, héél misschien de echte mangafans nog iets positiefs uit kunnen destilleren.


Waardering: 2 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten