vrijdag 26 juni 2020

The Letters / Tegami (2006)

Land: Japan
Regie: Shono Jiro
Cast: Yamada Takayuki, Tamayama Tetsuji, Erika Sawajiri, Fukiishi Kazue, Onoue Hiroyuki e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2020/06/the-letters-tegami-2006.html
Een fataal ongeluk tijdens een simpele overval zorgt ervoor dat Takashi (Tamayama Tetsuji) de rest van z’n leven achter de tralies moet doorbrengen. Niet alleen Takashi, maar ook zijn broer en tevens enige familielid Naoki (Yamada Takayuki) ontkomt niet aan de gevolgen van de misdaad. Als moordenaarsbroer wordt het leven hem onmogelijk gemaakt en dromen al snel aan diggelen geschoten. Met de brieven tussen hen als enige communicatiemiddel, staat Naoki voor een duivels dilemma.

Het Japanse ‘The Letters’ is een familiedrama waarin het toch al zure leven van twee broers halsoverkop een nog tragischere wending geeft. Gebaseerd op een prijswinnende roman, houdt regisseur Shono Jiro de maatschappij een kritische spiegel voor waarin eenieder louter op zijn eigen daden beoordeeld dient te worden.

Het is de voor de film niet moeilijk om de sympathie al snel bij de onschuldige en ongelukkige Naoki te leggen. Door de opeenstapeling van ellende weet de rolprent te ontroeren, helemaal wanneer er langzaam maar zeker naar een emotioneel einde wordt toegewerkt. De emotionele lading wordt door de uitstekend spelende cast probleemloos overgebracht.

‘The Letters’ is een imponerende film over familie, het lot en acceptatie. Een twee uur durende audiovisuele brief gericht aan de samenleving waarin stilletjes wordt opgeroepen mensen los van elkaar te zien. Je familie kun je immers niet zelf kiezen.


Waardering: 3.5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten