vrijdag 5 juni 2020

House of Hummingbird / Beol-sae (2018)

Land: Zuid-Korea
Regie: Kim Bora
Cast: Park Ji-hoo, Kim Sae-byuk, Jing In-gi, Lee Seung-yeon, Park Soo-yeon, Son Sang-yeon, Park Seo-yoon e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2020/06/house-of-hummingbird-beol-sae-2018.html
In het snel veranderende Seoel van 1994 probeert de veertienjarige puber Eun-hee (Park Ji-hoo) haar drukke schoolbestaan te combineren met haar persoonlijke leven. Dit loopt alles behalve vlekkeloos, mede door haar vertroebelde relatie met haar familie. Opzoek naar liefde en iemand die haar begrijpt, dwarrelt de puberende Eun-hee samen met haar beste vriendin Ji-sook (Park Seo-yoon) door de stad. Wanneer haar nieuwe Chinese-bijles docente Young-ji (Kim Sae-byuk) ten tonele verschijnt, lijkt de jonge puber te vinden waar ze zo vurig naar verlangde.

Na zeven jaar af en aan te hebben gewerkt aan het script en na ruim drie jaar zoeken naar de perfecte hoofdrolspeelster debuteerde ‘House of Hummingbird’ in 2018 gevolgd door een prijzenregen waar je u tegen zegt. Een terechte waardering van zowel pers als publiek voor dit imponerende en fijngevoelige coming-of-age debuut.

Als ervaringsdeskundige gebruikte regisseuse Kim Bora ervaringen uit haar eigen verleden om het verhaal van de fictieve Eun-hee een nog realistischer tintje te geven. Gedragen door Kim’s gevoel voor regie vormen de jonge Park Ji-hoo en Kim Sae-byuk een geweldig duo waarvan zelfs een stilte of een enkele blik voldoende is om de diep tot de kern te komen in de psyche van de gekwelde ziel.

‘House of Hummingbird’ is een bijzonder en persoonlijk coming-of-age drama geworden die tevens uitermate subtiel de schaduwzijde van het sterk moderniserende Zuid-Korea uit de jaren 90 bloot weet te leggen. Fantastisch spel van de veelal jonge cast, in combinatie met dito regie maken van ‘House of Hummingbird’ een debuut om van te smullen én Kim Bora een uniek talent om in de gaten te houden.


Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten