vrijdag 30 november 2018

200 Pounds Beauty / Minyeoneun goerowo (2006)

Land: Zuid-Korea
Regie: Kim Yong-hwa
Cast: Kim Ah-joong, Joo Jin-mo, Kim Hyun-sook, Ji Seo-yun e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2018/11/200-pounds-beauty-minyeoneun-goerowo.html

Superster Ammy (Ji Seo-yun) treedt op in de grootste zalen, maar ze draagt een groot geheim met zich mee: ze kan namelijk voor geen meter zingen. Verstopt in een klein kamertje ver van het podium verwijdert, zorgt de veel te zware Han-na (Kim Ah-joong) voor de prachtige stem waarmee Ammy de harten van het publiek steelt. Haar forse uiterlijk staat niet alleen een eigen carrière in de spotlights in de weg, maar ook haar kansen op een date met Sang-jun (Joo Jin-mo), de muziekproducent achter het succes van het popidool. Nadat haar dromen verder de grond in geboord worden verdwijnt ze ten tonele. Ze besluit een complete makeover te ondergaan en verandert in de bloedmooie Jenny en is eindelijk klaar voor de aandacht die ze al die jaren al verdient.

In een land waar appearance hoog in het vaandel staat en waar plastische chirurgie de normaalste zaak van de wereld is, komt een titel die juist daar de hak op probeert te nemen. Toch blijft de film redelijk oppervlakkig en de boodschap dat mensen een boek niet op de kaft moeten oordelen is een heuse open deur. De film blijft natuurlijk op de eerste plaats ook gewoon een (romantische) komedie.

Het meest opvallende element uit de bij vlagen hilarische rolprent is de dubbelrol waar hoofdrolspeelster Kim Ah-joong mee op de proppen komt. Het is bijna niet voor te stellen dat Han-na en Jenny door een en dezelfde actrice gespeeld wordt. In haar fatsuit zet ze een geloofwaardig dikkertje neer, terwijl ze een paar minuten later zonder de overtollige kilo’s een oogverblindend idool representeert. Dat ze ook nog eens zelf de verantwoordelijk is voor de meeste liedjes maakt het plaatje compleet.

De film volgt een voorspelbaar plot en voldoet volledig aan de lijn der verwachtingen. Desalniettemin kijkt ‘200 Pounds Beauty’ gemakkelijk weg en weet het regelmatig erg leuk uit de hoek te komen. Ook al weet de film niet constant hetzelfde niveau vast te houden, voelt de bijna twee uur nimmer echt te lang. ‘200 Pounds Beauty’ mag van ons best een pondje meer zijn.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten