vrijdag 23 november 2018

Cry Me A Sad River / Bei shang nu liu cheng he (2018)

Land: China
Regie: Luo Luo
Cast: Ren Min, Zhao Yingbo, Xin Yuniai, Zhu Danni, Vivian Wu e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2018/11/cry-me-sad-river-bei-shang-nu-liu-cheng.html
De populaire en brave scholier Qi Ming (Zhao Yingbo) groeit in de zelfde buurt op als de beduidend minder populaire en arme Yi Yao (Ren min) en kunnen het goed met elkaar vinden, tot grote jaloezie van de nieuw overgeplaatste Xiaomi (Zhu Danni). Beide meiden dragen een voor hun groot en beschamend geheim met zich mee en wanneer Xiaomi achter Yi Yao’s geheim komt schroomt ze niet om samen met hun klasgenoten haar het leven zuur te maken. Het gepest en haar op mysterieuze wijze opgelopen schaamstreekinfectie breken de arme Yi Yao langzaam maar zeker op en drijft haar tot het uiterste totdat de rebelse Gu Sunxi ten tonele verschijnt en haar de moed geeft om door te gaan.

‘Cry Me A Sad River’ is een verhaal dat in China in verschillende vormen verteld wordt. Na het boek van Guo Jingming en een 52-delige televisieserie is er nu ook de gelijknamige film waarin de gevolgen van pesten drastisch zichtbaar wordt gemaakt. Het wedden op drie paarden zal voor de nodige bewustzijn moet zorgen.

Het belangrijke thema wordt goed vertolkt door de uitstekende jonge cast en vooral hoofdrolspeler Ren heeft het vermogen om een echt gevoelde traan te produceren. Haar goede spel levert haar al snel de sympathie van de kijker op en niet alleen omdat ze een dubbele slachtoffer rol vertolkt. De voorbeeldige Qi Ming is een aangename afwisseling van het verder sombere personage rooster.

‘Cry Me A Sad River’ is een psychologisch drama dat vooral door haar urgente onderwerp indruk weet te maken. Toch had de film op sommige momenten wat meer de diepte in mogen gaan en mist het de kans om sommige karakters wat meer te duiden en uit te werken. Met een titel als ‘Cry Me A Sad River’ is het niet onlogisch dat de rolprent aan de depressieve kant is, weet dus waar je aan begint.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten