vrijdag 15 december 2017

The Bacchus Lady / Jugyeojuneun Yeoja (2016)

Land: Zuid-Korea
Regie: E J-yong
Cast: Yoon Yeo-jeong, Chon Moo-song, Yoon Kye-sang e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2017/12/the-bacchus-lady-jugyeojuneun-yeoja-2016.html

So-young (Yoon Yeo-jeong) is een 65-plusser die als ‘bacchus lady’ - vernoemd naar het energiedrankje die de dames op leeftijd claimen te verkopen om zo de politie op afstand te houden - ouderen mannen voorziet van een betaalde seksuele service. Wanneer So-young een klein Filipijns jongetje op straat ziet staan, wiens moeder net door de politie is opgepakt, ontfermt ze zich over hem. Ook onderhoudt ze goed contact met een van haar klanten. Als hij door ziektes de wil om te leven langzaam maar zeker opgeeft, grijpt ze in. Een goedbedoelde daad die echter verstrekkende gevolgen heeft.

Dat een film over een prostituee niet ordinair of plat hoeft te zijn, bewijst regisseur E J-yong met zijn twaalfde lange speelfilm: ‘The Bacchus Lady’. In plaats van de zoveelste jonge tiener die al dan niet gedwongen het vak in rolt, focust deze film zich juist op de doelgroep die je het minst associeert met dit oerberoep: de AOW-gerechtigde medemens. En met succes, want dit Koreaanse drama weet een uiterst humane kant van een droevige realiteit te laten zien.

De ster van dit innemende drama is de geweldig spelende Yoo, die indruk maakt als worstelende oudere die er alles aan doet om het hoofd boven water te houden. Zonder melodramatische trekjes weet zij juist naturel de kijker voor haar te winnen. De pijn van haar verleden sijpelt voelbaar door de film, terwijl ze aan de andere kant juist een baken van hoop en liefde probeert te zijn voor de jonge Min-ho, wiens ouders hij op jonge leeftijd uit zijn nog prille leven ziet verdwijnen.

‘The Bacchus Lady’ is een typische film die compleet door haar hoofdpersoon gedragen wordt. Hoewel het onderwerp uniek en met een interessante hoek aangesneden wordt lijken de twee verhaallijnen iets te veel van elkaar te verschillen om een goed geheel te vormen. De geweldige Yoon maakt daarentegen veel goed.



Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten