vrijdag 24 december 2021

The Fable: The Killer Who Doesn’t Kill / Za faburu: Korosanai koroshiya (2021)

Land: Japan
Regie: Eguchi Kan
Cast: Okada Junichi, Kimura Fumino, Tsutsumi Shinichi, Hirate Yurina, Ando Masanobu e.a.

Overwerkt door zijn vorige klussen moet de briljante huurmoordenaar Sato Akira (Okada Junichi) van z’n baas nog steeds een zo normaal mogelijk leventje leiden, waarin het strikt verboden is om te moorden. Het doodgewone leven gaat hem relatief gemakkelijk af totdat een vier jaar oude klus roet in het eten gooit.

Twee jaar na de release van het verrassend aangename ‘The Fable’ duikt Okada Junichi in 2021 wederom in de huid van de legendarische huurmoordenaar Sato Akira in het vervolg ‘The Fable: The Killer Who Doesn’t Kill’. Net als het eerste deel zit de film vol met brute actie, hilarische momenten en een dosis ongeloofwaardig entertainment.

‘The Fable: The Killer Who Doesn’t Kill’ is voornamelijk meer van hetzelfde, maar kan ook makkelijk gezien worden zonder dat de kijker bekend is met diens voorganger. De film schakelt namelijk vaak van Sato naar de nieuwe antagonist Utsubo (Tsutsumi Shinichi), waardoor de gebeurtenissen uit deel 1 plaatsmaken voor een nieuw narratief.

Meer van hetzelfde betekent ook dat de sterke punten van het eerste deel hun weg naar het vervolg hebben gevonden. Hoewel het voelt alsof de film wat soberder omgaat met aantal actie en hardop lachmomenten, is aan kwaliteit niets ingeleverd. ‘The Fable: The Killer Who Doesn’t Kill’ is een vervolg dat zowaar niet onder doet voor z’n voorganger.


Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten