vrijdag 23 april 2021

Night in Paradise / Nakwoneui bam (2020)

Land: Zuid-Korea
Regie: Park Hoon-jung
Cast: Uhm Tae-goo, Jeon Yeo-bin, Cha Seung-won, Park Ho-san, Lee Ki-young e.a.

Gangster Tae-goo (Uhm Tae-goo) krijgt een aanbod om voor een rivaliserende bende uit te komen, maar weigert dat resoluut. Dit komt hem duur te staan wanneer zijn zus en nichtje hem komen bezoeken.  Om een tijdje in de luwte te verblijven na een bloederige wraakactie, duikt Tae-goo tijdelijk onder op Jeju. Maar ook op het paradijselijke eiland ligt het gevaar constant op de loer.

In premiere gegaan op het filmfestival van VenetiĆ«, maar in eigen land stak corona een stokje voor de bioscooprelease van het Koreaanse ‘Night in Paradise’. Gelukkig bracht Netflix uitkomst, waar de film sinds april exclusief op te streamen is. De verwachtingen waren sowieso al hoog gespannen daar regisseur Park Hoon-jung aan het roer staat van zijn favoriete genre, de crime-thriller, maar het lange wachten maakte het verlangen naar de film zeker niet minder groot.

Loyaliteit en wraak zijn onlosmakelijk verbonden aan het gangsterleven. Het komt dan ook niet als een verrassing dat het ‘Night in Paradise’ volledig draait om deze twee gangster kernwaarden. Uiteraard gaat dit gepaard met het nodige bloedvergieten en brute knokpartijen. Dit heeft de film ook wel nodig, want het verhaal gaat nimmer de diepte in. De film zakt na een goed kwartier wat in en het duurt even voordat de film op stoom raakt, met een fraaie climax aan het einde.

‘Night in Paradise’ is een vermakelijke crime-thriller’, mede door de charismatische cast. Uhm Tae-goo, in een van z’n eerste echte hoofdrollen, vormt een fraai koppel met worstelende Jae-yeon, gespeeld door Jeon Yeo-bin. Ook op de bendeleiders zit een goede kop en het meedogenloze karakter van de film is veel al te zien in de vlijmscherpe blikken die bazen werpen. Een avondje in het paradijs wanend gaat wat ver, maar de visuele stijl, topcast en strakke actie maken van ‘Night in Paradijs’ zeker geen verspilde tijd.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten