vrijdag 9 april 2021

Joji (2021)

Land: India
Regie: Dileesh Pothan
Cast: Fahadh Faasil, Unnimaya Prasad, Baburaj, Joji Mundakayam, PN Sunny e.a.

De familie van Joji (Fahadh Faasil) heeft het financieel goed voor elkaar. Het vermogen behoort echter voornamelijk tot Kuttapan (PN Sunny), de pater familias van het gezin. Als de strenge vader van drie wordt getroffen door een beroerte rekenen de zonen zich al letterlijk rijk. De beroerte wordt de ongelukkige Kuttapan niet fataal, dus besluit de ambitieuze en gulzige Joji het heft in eigen hand te nemen, met alle consequenties van dien.

De Amazon Prime-original ‘Joji’ van acteur/regisseur Dileesh Pothan is losjes gebaseerd op Shakespeare’s eeuwenoude tragedie Macbeth, maar dan gesitueerd in het India van nu. Ook in Pothan’s derde film weeft hij crime, drama en thriller door elkaar en kan zijn vaste hoofdrolspeler Faasil uiteraard niet ontbreken.

Het bewust simpele en organisch, rustig ontwikkelende verhaal maakt toch indruk door de uitstekende cast. Zo weet de ervaren PN Sunny zelfs een aan een beroerte revaliderende oude man nog overtuigend angstaanjagend te maken. Ook de uitstekend spelende Faasil, in de rol van de titulaire Joji, verdient lof voor zijn vertolking van een man vol met ambitie, maar die als jongste zoon van een tiran niet verder kan ontkiemen. Hoe dieper hij in het nauw gedreven wordt, hoe meer zijn ogen beginnen te spreken.

‘Joji’ is een ware slow burner dat rustig zijn tijd neemt, maar desalniettemin nimmer te lang aanvoelt. De minimale stijl contrasteert fraai met de bombastische orkestmuziek dat het drama extra cachet geeft. ‘Joji’ is eigenlijk gewoon een goede mix van oud en nieuw.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten