vrijdag 12 maart 2021

Intruder / Chimipja (2020)

Land: Zuid-Korea
Regie: Sohn Won-pyeong
Cast: Kim Mu-yeol, Song Ji-hyo, Ye Soo-jung, Choi Sang-hun, Park Min-ha e.a.

Op werkgebied gaat het Seo-jin (Kim Mu-yeol) aardig voor de wind, maar op persoonlijk vlak heeft de succesvolle architect minder geluk. Een half jaar nadat hij zijn vrouw verloor door een hit-and-run ongeluk, en niet wetende wie de dader is, worstelt de rouwende Seo-jin nog altijd met de trauma’s die het ongeluk veroorzaakte. Tegelijkertijd krijgt hij het nieuws dat zijn 25 jaar geleden vermiste zus (Yoo-jin) plots opgedoken is. Direct neemt zijn dolblije moeder (Ye Soo-jung) haar lang vermiste dochter in huis om de verloren tijd zo snel mogelijk in te halen. Iedereen lijkt bijzonder gelukkig, alleen Seo-jin heeft zijn vraagtekens bij de plotselinge terugkeer van zijn zus.

Het Koreaanse ‘Intruder’ is het debuut van Son Won-pyeong. De van filmcriticus en schrijfster omgetoverde regisseuse, die ook het scenario voor de film schreef, kreeg voor haar debuut direct de beschikking over een ervaren en gelauwerde cast. Ervaring die voor de film zeker niet als onnodige luxe gezien moet worden.

Voor een prijswinnende auteur laakt het plot en script opvallend genoeg originaliteit. Het verhaal gaat van hot naar her en mist een duidelijke regie. Desondanks zit er in de rolprent wel enige vorm van spanning en suspense in om met verstand op nul zichzelf nog te kunnen vermaken. Verwacht echter, verrassend genoeg, geen tot in de puntjes goed uitgewerkt verhaal.

‘Intruder’ is verre van een geniale mysterie-thriller, maar weet door de puike prestatie van van Kim Mu-yeol en Song Ji-hyo toch wel te vermaken. De potentie is zeker aanwezig, maar de film voelt te chaotisch en te cliché aan om echt te overtuigen. ‘Intruder’ voelt, net als de titel aangeeft, niet altijd gewenst, maar duikt op papier ongetwijfeld op menig kijklijstjes. 


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten