vrijdag 30 oktober 2020

Get the Hell Out / Tao chu li fa yuan (2020)

Land: Taiwan
Regie: Wang I-fan
Cast: Bruce Ho, Megan Lai, Tou Chung-hua, Wang Chung-huang, Francesca Kao, Lin He-xuan e.a

Om haar woonplaats te behoeden van een lekkende chemische fabriek besluit Hsiung Ying-ying (Megan Lai) om als parlementslid haar politieke plicht te doen. Na een fikse ruzie tussen haar en de voorstanders van de fabriek rest haar niets anders dan af te treden. Om toch invloed uit te oefenen in het parlement maakt ze van de tijdelijke conciërge Wang (Bruce Ho) haar marionet. Dit is nog maar het minste van haar zorgen wanneer in het centrum van de politieke macht een bizar virus uitbreekt en de politici in vleesetende zombies veranderen.

‘A wrong movie makes you suffer for only 90 minutes, a wrong government makes you suffer for four years.’ Met deze weinig bemoedigende woorden opent regisseur Wang I-fan zijn duidelijk politiek geladen genrecocktail. Een waarschuwing die wellicht iets te veel waarheid bezit dan de filmmaker lief is. De boodschap om impliciet verwachtingen te temperen blijkt niet geheel ongegrond.

Comedy, actie, horror én een vleugje politiek-maatschappelijke kritiek ineen, het Taiwanese ‘Get the Hell Out’ gooit alles in het spel om relevant te zijn. Deze mengelmoes van genre’s gaat echter een duidelijke stap te ver en het toch al flinterdunne verhaal en diens politieke standpunt verdwijnen volledig in de chaos op het scherm. De kakofonie aan kleuren, over de top aanwezige muziek en stripachtige graphics werken averechts en maken, ondanks de snelvuur van shots, van de relatief korte duur van 90 minuten, alsnog een lange zit.

‘Get the Hell Out’ is duidelijk gemaakt om mee te waaien op de wind van de talloze grote zombieknallers van de laatste jaren. Helaas lukt het regisseur Wang met zijn knotsgekke debuut niet om zowel zijn politieke boodschap alsmede zijn artistiek talent volledig tentoon te spreiden. Maar hé: een gewaarschuwd man telt echter voor twee.


Waardering: 2,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten