vrijdag 11 september 2020

The Night Comes for Us (2018)

Land: Indonesië
Regie: Timo Tjahjanto
Cast: Joe Taslim, Iko Uwais, Sunny Pang, Zack Lee, Abimana Aryasatya, Salvita Decorte e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2020/09/the-night-comes-for-us-2018.html

Wanneer Ito (Joe Taslim) het leven spaart van een kind, begint hij zich tegen zijn brute levensstijl te keren en probeert een nieuw leven op te bouwen om zo het jonge meisje te beschermen. Zijn mede topcriminelen zijn allerminst gecharmeerd van Ito’s verraad en eisen het leven van de ex-gangster en het geredde meisje. Een gigantische bende-oorlog teistert de straten van Jakarta en ver daarbuiten.

‘The Night Comes for Us’ is een keiharde actiefilm waarin de regisseur van o.a. ‘Headshot’, Timo Tjahjanto, (wederom) een beroep doet op Iko Uwais en Joe Taslim, beide bekend van de internationaal meest succesvolle Indonesische film ooit: ‘The Raid’. De toon is dus gezet.

En als we actiefilm zeggen, dan bedoelen we ook echt actiefilm. In de twee uur die de rolprent duurt, staat het beeld nauwelijks stil. Van de ene goed gechoreografeerde scene naar de andere; het bijhouden lijkt al een sport op zich. Wat opvalt is dat de film bijzonder bruut is. Ontelbare gebroken botten, liters bloed en tientallen levenloze lichamen stapelen zich op.

‘The Night Comes for Us’ doet wat het moet doen: een dubbel uur aan adrenaline toedienen. Voor de actiefans een genot, voor de gemiddelde kijker is er verder weinig lol te beleven. Het verhaal is flinterdun en de inhoud weinig realistisch. Maar zoals wel vaker bij dit soort genrefilms geldt: verstand op nul en kijken maar!


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten