vrijdag 6 oktober 2017

Headshot (2016)

Land: Indonesië
Regie: Kimo Stamboel, Timo Tjahjanto
Cast: Iko Uwais, Chelsea Islan, Julie Estelle, Very Tri Yulisman, Sunny Pang e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2017/10/headshot-2016.html

Twee maanden nadat Lee (Sunny Pang) op extreem brute wijze zich uit de gevangenis weet te schieten, spoelt Ishmael (Iko Uwais) bewusteloos en zeer gehavend aan op een Indonesisch strand. Hij kan zich vrijwel niets meer herinneren en wordt in het ziekenhuis bijgestaan door Ailin (Julie Estelle), een zuster waar hij het goed mee kan vinden. Als bekend wordt dat Ishmael nog in leven is, staat er een batterij aan wraaklustige killers klaar om de nietsvermoedende patiënt alsnog een kopje kleiner te maken. Als ze hem niet gevonden krijgen, wordt de onschuldige verpleegster als lokaas gebruikt. Hoe dichterbij de moordenaars komen, hoe meer van Ishmael’s verleden bovenwater komt.

Het Indonesische ‘Headshot’ is een genrefilm pur sang. De actie staat zelden stil, waardoor de fervente actiejunkies in twee uur tijd volledig aan hun trekken zullen komen. Dat het verhaal daardoor op het tweede plan komt te staan moet maar voor lief genomen worden; dat is namelijk niet de reden om deze adrenaline rijke rolprent op te zetten.

Er is niets mis met een film die louter op de actie leunt. Wat het moet doen, doet het namelijk goed. De haast onophoudelijke gevechten zijn over het algemeen goed gechoreografeerd en iedere tegenstander heeft een eigen gevechtsstijl waardoor toch geprobeerd is om enige vorm van variëteit te creëren in een verder repetitieve formule.

Dat de actie zo goed tot uiting komt, zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat hoofdrolspeler Uwais de leiding heeft gehad over de choreografie en dus alle bewegingen feilloos weet uit te voeren. Daarnaast kent een groot deel van de cast elkaar nog van die andere grote actie filmreeks uit Indonesië: ‘The Raid’. Hoewel ‘Headshot’ bij lange na niet hetzelfde internationale succes kent als de eerder genoemde moderne Indonesische klassieker, mag de titel voor de echte adrenaline junkies niet overgeslagen worden.



Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten