vrijdag 13 maart 2020

The Stolen Years / Bei tou zou de na wu nian (2013)

Land: Taiwan
Regie: Wong Chun-chun
Cast: Bai Baihe, Joseph Chang, Christine Fan e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2020/03/the-stolen-years-bei-tou-zou-de-na-wu.html
Het perfecte leven van He Man (Bai Baihe) en Xie Yu (Joseph Chang) blijkt iets minder rooskleurig wanneer eerstgenoemde ontwaakt uit een coma en zich niet kan herinneren dat de twee inmiddels gescheiden zijn. He Man kan zich niets meer herinneren van de laatste vijf jaar en is afhankelijk van haar ex-man om erachter te komen waar alles fout is gegaan. Haar zoektocht leidt haar echter naar meer ongewenste verrassingen.

Een romantische film dat draait rondom geheugenverlies; het kan bijna niet clichématiger dan dit, zou je denken. Toch vertelt het Taiwanese ‘The Stolen Years’ een uitstekend verhaal waarin tegelijkertijd een mix van genres door elkaar gehusseld wordt. Wat begint als een uiterst komische film, verandert langzaam maar zeker in een intens droevige tranentrekker.

Een romantische rolprent valt of staat natuurlijk met de chemie tussen de (ex-)geliefden. Het is dan ook niet verrassend dat hier de film op z’n best is. Zowel Bai als Chang leveren een puike prestatie en de scenes waarin de twee samen het beeld delen leveren memorabele momenten op. Het kost beide ogenschijnlijk geen moeite om zowel de luchtige c.q. grappige als de emotioneel geladen stukken feilloos over te brengen.

‘The Stolen Years’ is een lekkere zwijmelfilm dat, toegegeven, vaak niet al te realistisch uit bus komt. Dat weerhoudt regisseur Wong Chun-chun er niet van om personages te creëren die er toedoen en weet zo een emotionele band te bewerkstelligen tussen kijker en zijn hoofdpersonen. ‘The Stolen Years’ is een prima poging om een sprankje ware liefde de wereld in te gooien.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten