vrijdag 22 november 2019

Alone / Honja (2016)

Land: Zuid-Korea
Regie: Park Hong-min
Cast: Lee Ju-won, Song You-hyun, Kim Dong-hyun, Yoon Young-min, Nam Yeon-woo e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2019/11/alone-honja-2016.html
Al fotograferend op het dak van zijn appartementencomplex wordt Su-min (Lee Ju-won) ongewild getuigen van een brute moord. De daders merken de in paniek rakende fotograaf op en grijpen hem maar al te snel bij z’n lurven. Een flinke klap met een hamer op z’n schedel is zijn gruwelijke straf. Niet lang daarna wordt de verwarde Su-min zonder kleren en midden op straat wakker; het begin van een oneindige lus aan nachtmerries die de tragische Su-min teistert.

‘Alone’ is een rete ambitieus project van indiefilmmaker Park Hong-min dat van nachtmerrie naar nachtmerrie springt. Dat doet het in een soms tergend langzaam tempo, dat de spanning van sommige sequenties er wel een beetje uithaalt. Zijn mysterieuze begin is daardoor net zo spannend als verwarrend. De non-lineaire verhaalstructuur, maakt het de kijker er ook niet makkelijker op.

Relatieve nieuwkomer Lee Ju-won laat echter wel zien te beschikken over een indrukwekkend acteertalent en is het greintje hoop in een verder rauw en gure rolprent. De nauwe steegjes en trappen die veelvuldig het decor vormen en de handheld camera geven de film een nog ongepolijster beeld.

Het Koreaanse ‘Alone’ is vooral op papier een spectaculaire film. De praktijk leert echter dat de er meer bij komt kijken dan een goede acteur en een interessant concept. De film richt zich duidelijk op een niche markt en weet vooral in deze doelgroep haar publiek te vinden.


Waardering: 2,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten