vrijdag 25 januari 2019

Illang: The Wolf Brigade / Inrang (2018)

Land: Zuid-Korea
Regie: Kim Jee-woon
Cast: Han Hyo-joo, Jung Woo-sung, Gang Dong-won, Han Ye-ri, Choi Min-ho e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2019/01/illang-wolf-brigade-inrang-2018.html
Nadat Azië geteisterd wordt door China en zowel Rusland als de Verenigde Staten in een oorlog verwikkeld raken besluiten de twee Korea’s onder één vlag door te gaan. Bang voor een te sterk Koreaans front verzetten de grootmachten zich tegen de hereniging. Door economische sancties gaat het bergafwaarts met het hernieuwde schiereiland en begint het volk zich ook uit te spreken tegen een gezamenlijk verbond. Uit de gewelddadige protesten vormt zich een antiherenigingsterreurgroep: de Sekte. De Speciale Eenheid moet de terroristen in bedwang houden, maar na een bloedig misverstand raken een vijftiental leden bijzonder getraumatiseerd. Zij vormen samen een meedogenloos pantser en gaan op oorlogspad.

In een aan Korea aangepaste adaptatie van de alom geprezen Japanse animé 'Jin-Roh' waagt regisseur Kim Jee-woon zich aan de lastige klus om de animaties naar het witte doek te vertalen. Hevig gestileerde thriller en actiefilms zijn echter altijd in goede handen bij Kim. Ook deze keer weet de hij een visueel spektakel neer te zetten en penetreren de iconische felrode ogen vurig door het scherm heen.

En spektakel is het zeker. Top notch productiewaarden gecombineerd met tot in de details uitgekiende vechtchoreografie en dito camerawerk zorgen voor een visueel hoogstandje. Visuele pracht en praal is echter niet altijd genoeg om een solide rolprent neer te zetten. Het verhaal is redelijk complex en het is niet altijd duidelijk wie nou precies voor wat strijdt, wat leidt tot een nogal verwarrend gevoel. Zo voelt de ruim twee uur en een kwartier bijzonder lang.

‘Illang: The Wolf Brigade’ is zeker geen slechte film, maar leunt te veel op technische kwaliteiten om écht indruk te maken. De stalen gemaskerde doodmachines, die vooral in het begin imponeren, krijgen helaas minder schermtijd dan de het plot lijkt te voorspellen. Jammer, want hun angstige dystopische voorkomen en kille acties zijn hoe je het went of keert toch de eye catchers van deze actievolle syfy-flick.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten