vrijdag 3 augustus 2018

The Curtain Rises / Maku ga agaru (2015)

Land: Japan
Regie: Motohiro Katsuyuki
Cast: Momota Kanako, Kuroki Haru, Tamai Shiori, Takagi Reni, Ariyasu Momoka, Sasaki Ayaka e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2018/08/the-curtain-rises-maku-ga-agaru-2015.html

Nadat Sugita de groep verlaat, wordt Saori (Momota Kanako) naar voren geschoven als de nieuwe leider van de bescheiden toneelclub van haar middelbare school. De school heeft weinig succes met de toneelcompetities, maar de komst van Yoshioka (Kuroki Haru), een nieuwe docente die bekend staat als de koningin van het schooltoneel, brengt nieuw elan in de groep. Samen dromen ze ervan om op nationaal niveau te strijden en aan Saori de bijzonder moeilijke taak deze hoge doelstelling werkelijkheid te maken.

High school drama ‘The Curtain Rises’ is gebaseerd op de gelijknamige Japanse novelle die drie jaar voor het uitkomen van de film door Hirata Oriza gepend werd. Regisseur Motohiro Katsuyuki’s verfilming gaat echter voornamelijk de boeken in als middel om de populaire J-pop band Momoiro Clover Z een weg te bieden naar het grote doek.

De stap van studio en grote podia naar film verloopt niet altijd soepel; gelukkig hebben de meiden van Momoiro Clover Z daar ogenschijnlijk een stuk minder moeite mee. Vooral Momota Kanako, die zowel in de film als in het echte leven de leider van haar groep is, levert een puike prestatie en zet een geloofwaardige ambitieuze toneelstudente neer. Ook op haar kawaii medespeelsters is niets af te dingen.

‘The Curtain Rises’ is een uitstekend voorbeeld waarin op het eerste gezicht alles lijkt te kloppen, maar het eindresultaat toch tegenvalt. De film ziet er keurig uit, het acteerwerk is dik in orde, maar toch mist de film de x-factor die Momoiro Clover Z muzikaal duidelijk wel bezit. Het kost de rolprent te veel moeite om de kijker mee te laten voelen in iets wat voor de studenten van zeer groot belang is. De echte fans zullen desalniettemin niet uitgekeken raken op hun helden, maar voor de gemiddelde kijker zijn de twee uur die voor deze film gereserveerd staan toch echt iets te veel van het goede en had het doek na een kleine negentig minuten al mogen vallen.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten