vrijdag 8 december 2017

The Villainess / Aknyeo (2017)

Land: Zuid-Korea
Regie: Jung Byung-gil
Cast: Kim Ok-vin, Sung Joon, Shin Ha-kyun, Kim Seo-hyung, Jo Eun-ji, Kim Yun-woo e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2017/12/the-villainess-aknyeo-2017.html

Van kinds af aan wordt Sook-hee (Kim Ok-vin) getraind en omgetoverd tot een pure moordmachine. De kans op een normaal leven wordt haar door een geheime inlichtingendienst geboden, mits zij voor minimaal tien jaar als undercover agent iedereen uitschakelt waartoe ze opdracht krijgt. Hoewel ze een nieuwe identiteit aangereikt krijgt en ervoor moet zorgen dat ze samen met haar dochtertje een voor de buitenwereld rustig leven moet opbouwen, zitten haar gevoelens voor wraak haar constant in de weg. Het wordt haar ook niet makkelijk gemaakt als mannen uit het heden en het verleden haar leven verstoren.

Het Koreaanse ‘The Villainess’ opent als een ware energie uitbarsting. In een razend tempo weet de moordlustige Sook-hee een bataljon aan vijanden met groot gemak en gevoel voor stijl een bloederig kopje kleiner te maken. Goed gechoreografeerde gevechten in combinatie met een bliksemsnelle camera en dito montage weet de film in de eerste zeven minuten al snel indruk te maken.

Waar de film excelleert in de cinematografie en brute actie, laat het qua verhaalvertelling wat steekjes vallen. De rolprent kent een relatief simpele wraakstructuur en weet de potentie niet ten volste te benutten. Toch is de film erg vergevensgezind, mede door het uitstekende acteerwerk van met name hoofdrolspeelster Kim, die zowel op fysiek en emotioneel gebied weet te imponeren.

‘The Villainess’ is een heerlijke actiefilm dat vooral voor het oog een plaatje is. Ondanks uitstekende performances van zowel cast als crew, mist het de finesse in het verhaal om van de film een absolute klassieker te maken. Desalniettemin kijkt de film lekker weg en de ruim twee uur die ervoor uit getrokken moeten worden voelen dan ook absoluut niet als straf aan.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten