vrijdag 18 augustus 2017

My Heart Leaps Up / Wo xin que yue (2017)

Land: China
Regie: Liu Ziwei
Cast: Sun Yihan, Song Ning, Du Shuangyu, Liu Rui, Zhou Chuchu e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.com/2017/08/my-heart-leaps-up-wo-xin-que-yue-2017.html

Peking, 1997. Weiwei (Sun Yihan) is een middelbare scholier met een voorliefde voor scrapbooking. Om haar gemaakte collages te bundelen roept ze de hulp in van de kunstdocent, meneer Zhou (Song Ning). Waar de jongens unaniem vallen voor de knappe biologiedocente (Zhou Chuchu), valt de jonge Weiwei als een blok voor meneer Zhou. Stiekem wil ze meer voor hem betekenen dan louter een student te zijn. Een relatie is onmogelijk, maar de verliefde Weiwei laat het daar niet bij zitten.

Dat de Chinezen vol nostalgie terugkijken op de middelbare schooltijd van de jaren negentig is goed te zien in hun films. Ook anno 2017 kunnen we weer een titel aan de nimmer stoppende lijst toevoegen: ‘My Heart Leaps Up’. Dit keer in de vorm van een onschuldig drama dat zich centreert rondom de jonge Weiwei die een gigantische crush op haar leraar heeft.

‘My Heart Leaps Up’ is een luchtige rolprent die ook voor de niet-Chinezen herkenbaar genoeg weet te zijn. Zonder te melodramatisch te worden, weet regisseur Liu Ziwei een aardige doch simpele film neer te zetten, die zichzelf gelukkig niet te serieus neemt. What you see is what you get.

Het simpele plot zorgt er ook voor dat er eigenlijk maar bar weinig gebeurt. Dit is voornamelijk het geval in het eerste bedrijf. Voor de een is dat een groot nadeel, terwijl de andere juist de charme hierin herkent. De tweede helft is beduidend interessanter en de film doet doet duidelijk haar best om er goed uit te zijn. Al met al kijkt de film gewoon makkelijk weg.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten