vrijdag 18 april 2014

Songlap (2011)

Land: Maleisië
Regie: Effendee Mazlan, Fariza Azlina
Cast: Syafie Naswip, Shaheizy Sam, Sara Ali, e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2014/04/songlap-2011.html

De broers Am (Shaheizy Sam) en Ad (Syafie Naswip) verdienen hun brood door baby’s te verkopen aan koppels die er zelf geen kunnen krijgen. Helemaal legaal is dat natuurlijk niet. Am, de oudere van de twee, ziet dit gewoon als werk en wil het liefst zo min mogelijk veranderen. De jongere broer Ad heeft er daarentegen wel veel problemen mee en wil zo snel mogelijk uit het wereldje zien te geraken. Het blijkt echter lastig om een uitweg te vinden.

De synopsis van ‘Songlap’ doet vermoeden dat het om een spannende thriller gaat. Hierin valt de film toch een tikkeltje tegen. Spannend wordt het zelden. Interessant is het verhaal wel, maar de twee regisseurs weten de volle potentie helaas niet te benutten. Iets meer diepgang had niet misstaan.

Bijna alle aspecten van de film scoren gemiddeld. Op de prima cinematografie na, steekt er verder niets boven de middelmaat uit. Het acteerwerk is aardig, maar van Naswip, bekend van o.a. het puike Mukhsin en Talentime, verwachtte we toch net iets meer. Slecht is het overigens zeker niet.

‘Songlap’ is een film die een voldoende scoort, maar verder niet lang zal blijven hangen. Daarvoor is de uitwerking te min en duikt de film te weinig de diepte in. Met Naswip in een hoofdrol en met een potentieel top plot zou het toch niet mis mogen gaan. Dat de rolprent geen kleine onvoldoende scoort, komt mede doordat het prima visueel in beeld gebracht is.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten