vrijdag 20 mei 2022

Midnight / Mideunaiteu (2021)

Land: Zuid-Korea
Regie: Kwon Oh-seung
Cast: Jin Ki-joo, Wi Ha-joon, Gil Hae-yeon, Kim Hye-yoon, Park Hoon e.a.

Wanneer de dove Kyeong-mi (Jin Ki-joo) per ongeluk getuigen is van een steekpartij, gooit seriemoordenaar Do-sik (Wi Ha-joon) alle remmen los en maakt van haar zijn nieuwe doelwit. Op geniepige wijze ontsnapt hij aan de autoriteiten en komt hij steeds dichter bij haar in de buurt. Ook Kyeong-mi’s eveneens slechthorende moeder (Gil Hae-yeon) is haar leven niet meer veilig.

Hoewel de misdaadcijfers in Zuid-Korea opvallend laag zijn en het land geroemd wordt om haar veilige sfeer, loopt het over van de Koreaanse misdaadfilms. De een vaak nog beter dan de ander. Ook de debuterende regisseur Kwon Oh-seung doet met ‘Midnight’ een duit in het zakje en zorgt met een doof hoofdpersonages voor een interessante nieuwe invalshoek.

Als je niet beter zou weten zou je haast denken dat hoofdrolspeelster Jin inderdaad lijdt aan een hoor- en spraakprobleem. Een groter compliment voor deze zeer overtuigende rol kan haast niet gegeven worden. Voor haar fictieve moeder kan hetzelfde gezegd worden, al heeft ze wel een beduidend kleinere rol. Samen met Wi vormen zij een uitstekend acterend trio.

Waar het acteerwerk juist bovengemiddeld genoemd kan worden, geldt dat helaas niet voor het verhaal. Het rommelt aan alle kanten en van enig realisme is de film ook vreemd. De rolprent teert, naast het goede acteerwerk, vooral op een van de vele simpele adrenaline rushes die de film rijk is. Desalniettemin is Kwon’s ‘Midnight’ een makkelijk wegkijkende thriller.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten