vrijdag 4 februari 2022

Kim Min-young of the Report Card / Seongjeokpyoui Kim Min-yeong (2021)

Land: Zuid-Korea
Regie: Lee Jae-eun, Lim Jisun
Cast: Kim Ju-a, Lim Jong-min, Yoon Seo-young e.a.

Beste vriendinnen Jeong-hee (Kim Ju-a), Min-young (Lim Jong-min) en San-na (Yoon Seo-young) zitten samen in een poëzieclub die door het naderende universiteit-toegangsexamen tijdelijk stilleggen. Na deze stressvolle periode zien de levens van het drietal er compleet anders uit. San-na studeert in het buitenland, terwijl Min-young is verhuist naar de grote stad. Jeong-hee besluit niet verder te studeren en worstelt met het vinden van een baan op de toch al krappe arbeidsmarkt. Om even uit de sleur van haar nieuwe bestaan te ontsnappen, gaat ze voor een weekend op bezoek bij Min-young, die op haar beurt met eigen problemen in de knel zit.

Het Koreaanse ‘Kim Min-young of the Report Card’ werd voor de 51e editie van het IFFR geselecteerd in de categorie Bright Future. Een juiste keuze zo blijkt; de twee jonge debuterende regisseuses laten in dit charmante coming-of-age drama zien over behoorlijk wat potentie te beschikken.

‘Kim Min-young of the Report Card’ weet de veranderende dynamiek van het drietal goed weer te geven in de, voor Koreaanse tieners, misschien wel belangrijkste periode in hun leven. De jonge cast, en dan met name Kim Ju-a en Lim Jong-min, spelen overtuigend een duidelijk worstelende jong volwassene opzoek naar nieuwe, eigen identiteit. De simpele, zelfs ietwat vervallen, locaties benadrukken de alledaagsheid en authenticiteit van de film.

Hoewel de film authentiek aanvoelt, weet de rolprent na verloop van tijd toch enigszins repetitief aan te voelen. De relatief korte speelduur zorgt ervoor dat dat geen onontkoombaar probleem wordt. Regisseuses Lee Jae-eun en Lim Jisun halen voor ‘Kim Min-young of the Report Card’ een ruime voldoende met een toch nog wat ruimte voor verbetering. 


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten