vrijdag 8 oktober 2021

Man in Love / Dang nan ren lian ai shi (2021)

Land: Taiwan
Regie: Yin Chen-hao
Cast: Roy Chiu, Ann Hsu, Tsai Chen-nan e.a.

A-Cheng (Roy Chiu) werkt als schuldeiser voor een louche woekeraar. Hoewel hij werkt in een uiterst gewelddadig milieu, heeft hij een klein hartje. Wanneer hij door zijn baas op pad wordt gestuurd om de schuld van Hao Ting (Ann Hsu) te innen, valt hij als een blok voor de jonge bankmedewerkster. In plaats van harde Taiwanese dollars kan ze haar schuld inlossen door een x aantal keer met hem op date te gaan. Met een fikse dosis tegenzin besluit Hao Ting om de deal te nemen, maar hoe vaker ze samen de dag door brengen, hoe dichter de twee naar elkaar toe groeien. Al lijkt een toekomst samen nog niet zo makkelijk.

Het Taiwanese ‘Man in Love’ is een gloednieuwe remake of het gelijknamige Koreaanse origineel uit 2014. De film fungeert daarnaast als regiedebuut voor de jonge Yin Chen-hao, die voornamelijk naam maakte als regisseur van muziekvideo’s.

‘Man in Love’ begint als een ruige en gewelddadige gangsterprent om in het tweede bedrijf de sentimentele melodrama uit te hangen. Een overgang die wordt gevoed met een wel heel onwaarschijnlijk plot. De overgang van tegenspartelend slachtoffer tot over de oren verliefd gaat wel heel vlot en voelt lang niet zo oprecht als de emotionele climax je wilt laten doen voelen.

Hoewel de overgang wat abrupt gaat, weet de film op momenten wel te raken. Ook de cast met grote Taiwanese acteurs presteert naar behoren. Vooral hoofdrolspeler Chiu laat zien te beschikken over een pallet aan emoties. Het is de generieke, standaard formule, in combinatie met de te lange speelduur, die echter roet in het eten gooit.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten