vrijdag 17 september 2021

Beyond the Infinite Two Minutes / Droste no hate de bokura (2020)

Land: Japan
Regie: Yamaguchi Junta
Cast: Tosa Kazunari, Asakira Aki, Sakai Yoshifumi, Ishida Gota e.a.

Na een dag werken probeert café-eigenaar Kato (Tosa Kazunari) in zijn appartementje rustig gitaar te spelen als hij plots  zichzelf op zijn computerscherm ziet verschijnen. Deze beeldscherm-Kato bevindt zich twee minuten in de toekomst en via de monitor in zijn café zijn kan hij communiceren met zichzelf. Al snel komen ook zijn vrienden achter deze mysterieuze vorm van tijdreizen en verzinnen ze een plan om er een financieel slaatje uit te slaan. Het ingenieuze plan loopt al vlot volledig uit de hand.

‘Beyond the Infinite Two Minutes’ is een bijzonder, op het oog in één take opgenomen, aanstekelijke sci-fi prent die met minutieuze precisie in elkaar is gezet. Met een stopwatch in de ene en de pen in de andere hand werd het script geschreven, zodat twee minuten ook echt twee minuten zijn. Deze Japanse toewijding zie, voel en ervaar je en betaalt zich in veelvoud terug in het eindresultaat.

De Japanse sci-fi comedy combi, doet qua sfeer en gevoel denken aan de Japanse verrassingshit uit 2017, ‘One Cut of the Dead’, waar het one-take effect ook voor een aanstekelijk enthousiasme zorgt. De charme zit hem bij deze film vooral in de herhaling van zetten, waarbij de twee minuten van beide perspectieven te zien zijn. Dit zorgt uiteraard voor een hoop herhaalde dialogen, maar de grappig geschreven teksten en dito uitvoering voelt nimmer saai aan.

‘Beyond the Infinite Two Minutes’ is een echt samenwerkingsproduct van regisseur Yamaguchi Junta en diens scenarioschrijver Ueda Makoto die met behulp van voornamelijk theateracteurs een geweldig, creatief en uiterst vermakelijk stukje cinema hebben gecreëerd. Geheel geschoten met een camera zo groot als een GoPro laat de film zien dat je met minimale middelen grootse prestaties kan leveren.


Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten