vrijdag 20 augustus 2021

Shades of the Heart / Amoodo eobneun got (2021)

Land: Zuid-Korea
Regie: Kim Jong-kwan
Cast: Yeon Woo-jin, Lee Ji-eun (IU), Yoon Hye-ri, Kim Sang-ho, Lee Joo-young e.a.

Na een studie en een mislukt huwelijksavontuur in het buitenland, keert schrijver Chang Seok (Yeon Woo-jin) na zeven jaar terug in Seoul. In het proces van zijn nieuwe boek over zijn eigen ervaringen ontmoet hij een vijftal verschillende mensen waarmee gesprekken over het leven, liefde en verdriet.

‘Shades of the Heart’ is een film met een overduidelijke handtekening van diens maker Kim Jong-kwan: verschillende verhalen van een handjevol personages verweven rondom één rode draad. Kalm, ingetogen en vol met rake dialogen.

Afspraakjes in lokale koffietentjes, barretjes en wandelingen door de straten van het diverse Koreaanse stadsaanbeeld zorgen voor een meanderend en poëtische sfeer waarbij de bijpassende schitterende haast melancholische klanken de kijker genadeloos weet mee te sleuren in de vaak toch met treurnis beladen korte verhalen. De vijf korte verhalen samen tikken die 80 minuten niet eens aan waardoor deze dialoog zware rolprent de aandacht precies goed weet te verdelen en nimmer langdradig aanvoelt.

‘Kim Jong-kwan’ is een bewezen meester in de gesprekscinema en levert met ‘Shades of the Heart’ weer een beeldschoon staaltje karakterstudie af. Niet alleen voelt hoofdrolspeler Yeon Woo-jin erg authentiek aan, maar ook zijn tegenspelers zijn stuk voor stuk interessante individuen.  De film is daarnaast prachtig belicht en gefilmd; een genot voor het oog en de ziel.


Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten